• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.03.2024

08:48

Đoković kao da ima 19 godina! Srbin inspiriše Azarenku

Tanjug/AP

Tenis

Đoković kao da ima 19 godina! Srbin inspiriše Azarenku

Podeli vest

Beloruskinja Viktorija Azarenka je tri puta osvajala Majami, sad se plasirala u polufinale, a glavna inspiracija joj je Novak Đoković.

Beloruskinja je posle velike borbe pobedila Ruskinju Juliju Putincevu sa 7:6, 1:6, 6:3, a u borbi za finale igraće sa Jelenom Ribakinom, koja je eliminisala Mariju Sakari - 7:5, 6:7, 6:4. 

Azarenka je posle meča u četvrtfinalu priznala da se ugleda na prvog tenisera sveta, koji je motiviše i Naomi Osaku.

-  Imam 34 godine i veoma sam uzbuđena zbog povratka u završnicu. Pokušavam da izvlačim inspiraciju od Novaka Đokovića jer on izgleda kao da još ima 19 godina. Ja se zaista ne osećam kao da imam 34. Ne osećam se kao da sam na turu provela 20 godina. Ali, moje telo me ponekad na to ipak podseća. Pogotovo ujutro, kada se probudim - priznala je Beloruskinja.

 

Foto: profimedia

Novak Đoković

 

Azarenka je do sada osvojila 21 trofej, od toga dve grend slem titule, Australijan opena 2012. i 2013. godine, dok je u tri navrata igrala finale Ju-Es opena 2012, 2013, i 2020. godine. Ne razmišlja o povlačenju.

Foto: Tanjug/AP

Viktorija Azarenka

 

-  Želim da nastavim da igram, da napredujem,  da nastavim da merim sebe protiv najboljih teniserki. Da se suočavam sa njima.

Tokom meča je u jednom trenutku na stadionu nestalo struje. Prekid je trajao oko jedan sat.

- Nije mi se svidelo što smo morale da prekinemo igru. Nije bilo lako prevazići taj period, jer nismo znali koliko će trajati pauza. Prvi put mi se ovako nešto dogodilo.

Rivalka u polufinalu je Jelena Ribakina, bivša šampionka Vimbldona. U dosadašnja tri meča nikada ni set nije uzela Kazahstanki. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija