• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

17.04.2024

06:00

U agoniji zbog Novaka! Au, šta je uradio Cicipasu, sad ima noćne more

Tanjug/AP

Tenis

U agoniji zbog Novaka! Au, šta je uradio Cicipasu, sad ima noćne more

Podeli vest

Stefanos Cicipas nedavno je osvojio treći masters u Monte Karlu, vratio su u TOP 10 najboljih tenisera na ATP listi, ali ga i dalje progoni Novak Đoković.

Pred početak takmičenja u Barseloni, Grk se setio finala Rolan Garosa 2021. godine. Ne može da zaboravi i preboli poraz. Tada je vodio sa 2:0 u setovima protiv Đokovića, ali je na kraju doživeo poraz što mu je teško palo.

Grk i Srbin su odigrali 13 mečeva, a prvi teniser sveta vodi sa 11:2. Pored Pariza pobedio je Cicipasa prošle sezone u finalu Australijan opena, kao i polufinalu Rolan Garosa 2020. godine sa 3:2.

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

 

Ali, neuspeh u Parizu pre tri godine kada je imao dva seta prednosti posebno ga boli, bio je to žestok udarac za Stefanisa. 

- Neću da krijem, imam problem da izbacim iz glave te mečeve iz Australije ili iz Pariza. Da sam uspeo, moje samopouzdanje bi bilo veće. Ne mogu da pomognem sebi, to je nešto instinktivno. Taj poraz na Rolan Garosu pre tri godine boli me više od bilo kog drugog neuspeha. Imao sam osećaj da mi je finale u džepu, video sam sebe kako Pariz napuštam sa peharom u rukama - priznao je Cicipas, a upravo to što je mislio da je meč gotov, ga je i koštalo trijumfa.

 

Foto: EPA Images

Stefanos Cicipas

 

Njega u sredu očekuje susret sa Austrijancem Sebastijanom Ofnerom.Turnir u Barseloni biće mu  priprema za Rolan Garos.

- Morate da imate uspeha u određeno vreme, vaši kvaliteti nisu uvek sve, mora mnogo stvari da ide u vašu korist, to je spoj nekoliko faktora. Morao bih da budem konstantno dobar, da prolazim prvu nedelju, onda kroz drugu, da idem korak po korak. To je baš maraton, a samo jedan igrač može da završi sa peharom u rukama. Potrebno je to nešto dodatno da biste to bili vi - kazao je Cicipas. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija