• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

30.05.2024

22:47

Ispade i Lajović! Egzodus srpskih tenisera u Parizu... Ostao samo Novak!

EPAIMAGES

Tenis

Ispade i Lajović! Egzodus srpskih tenisera u Parizu... Ostao samo Novak!

Podeli vest

Tejlor Fric uz mnogo problema savladao Dušana Lajovića u drugom kolu Rolan Garosa.

Imala je Srbija u prvom kolu Rolan Garosa čak pet predstavnika, ali nakon samo dve runde jedini preživeli je - Novak Đoković. Nakon što su svoje učešće danas predajom meča Danilu Medvedevu završio Miomir Kecmanović, od Pariza se večeras oprašta i Dušan Lajović. Popularni Duci imao je ogromnu šansu da eliminiše 12. nosioca Tejlora Frica, ali je sve prilike prokockao. Iskoristio je to Amerikanac i nakon bezmalo tri sata borbe zakazao duel protiv boljeg iz meča Kokinakis-Cepjeri - 3:1 (6:3, 3:6, 6:3; 6:4). 

Lajović je u prvom kolu napravio veliko iznenađenje pošto je savladao favorizovanog Romana Safjulina. Nadali su se navijači srpskog tenisera da bi podvig mogao da ponovi i danas, ali nije uspeo. Istina, nudio se Tejlor Fric tokom većeg dela meča našem predstavniku u Parizu, no, to nije bilo dovoljno da Duci eliminiše 12. tenisera sveta. 

Foto: EPAIMAGES

 

Veliku borbu vodili su teniseri na startu meča, prva brejk prilika viđena je tek u osmom gemu, nažalost, na strani Tejlora Frica. Amerikanac je odmah iskoristio šansu i napravio krupan korak ka osvajanju prvog seta. 

Nije to omelo Lajovića koji je bio daleko bolji rival u drugom setu. Pri rezultatu 2:1 srpski teniser je stekao prvu priliku za brejk, Fric je uspeo da sačuva dve, ali je treća bila srećna za Dušana. Srpski teniser je imao šansu da provede posao kraju već u sedmom gemu, nije useo... Na svu sreću, već u narednom gemu je došao do nove dve set lopte i tek drugu uspešno iskoristio za 1:1. 

Nastavio je Lajović u istom ritmu i na startu trećeg seta. Bez izgubljenog poena srpski teniser napravio je brejk i poveo sa 1:0. Delovalo je da je momentum na strani 61. reketa sveta, ali je Tejlor Fric već u narednom gemu uzvratio istom merom.

Foto: EPAIMAGES

 

Igralo se bez brejkova sve do osmog gema koji je ponovo bio koban po Lajovića. Uspeo je srpski teniser da odbrani prvu brejk loptu rivala, ali su usledila dva loša servisa što je omogućilo Fricu da ponovo povede u setovima. 

Nažalost, bilo je to sve od Lajovića na Rolan Garosu. Rani brejk za u četvrtom setu omogućio je Tejloru Fricu da bez mnogo problema posao u drugom kolu Rolan Garosa privede kraju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija