• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.06.2024

06:20

Na današnji dan: Istorijski meč na Vimbldonu! Izner nakon tri dana, 11 sati i pet minuta savladao Maua!

EPAImages

Tenis

Na današnji dan: Istorijski meč na Vimbldonu! Izner nakon tri dana, 11 sati i pet minuta savladao Maua!

Podeli vest

Na današnji dan, 24. juna 2010. godine, odigran je najduži teniski duel svih vremena u prvom kolu Vimbldona.

Uspeo je Novak Đoković tokom poslednjih godina da obori gotovo sve rekorde u svetu tenisa. Ipak, jedan će zauvek ostati nedostižan budući da nakon promena pravila srpski teniser nikada neće biti u prilici da nadmaši Džona Iznera. Američki bombarder je na današnji dan, 24. juna, slavio u najdužem teniskom meču svih vremena pošto je nakon 11 sati i pet minuta igre savladao Nikolasa Maua sa 3:2 (6:4, 3:6, 6:7(7:9), 7:6(7:3), 70:68). 

Meč odigran na terenu 18 završen je nakon tri dana, a samo poslednji set trajao je osam sati i 11 minuta. Po mišljenju mnogih, radi se o meču koji je najveći svih vremena. 

Izner i Mau su na teren izašli 22. juna, ali je posle četiri seta meč morao da bude prekinut zbog mraka. Amerikanac i Francuz na teren su izašli dan kasnije, mnogi su očekivali da će duel brzo biti okončan, ali od toga nije bilo ništa... Duel je ponovo prekinut zbog mraka i to nakon deset sati igre, 881 odigranih poena i čak 193 as servisa! 

Istorijski meč na Vimbldonu prekinut je pri rezultatu 59:59 u gemovima u petom setu. U petom setu nema taj-brejka pa se set igra na dva gema razlike. Izner je imao tri meč lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Američki teniser zabeležio je 98 asova, dok je Mau imao 95 čime je oboren rekord Ive Karlovića - 78. 

Foto: EPAImages

 

Trećeg dana meč je nastavljen na terenu 18, a tribine pomenutog teniskog zdanja nikada nisu bile punije. Svi su želeli da prisustvuju istorijskom meču koji je nakon sat vremena u trećem danu završen. Izner je došao do četvrte set lopte i došao do pobede nakon čak 138 gemova u petom setu. 

Jedan od najboljih tenisera svih vreme, Rodžer Federer, rekao je tada da je ostao bez reči posmatrajući susret Amerikanca i Francuza.

- To je iznad svega što sam ikad video i mogao da zamislim. Ja ne mogu da zamislim kako će se njihova tela osećati sutra, sledeće nedelje, meseca. Ovo je neverovatan tenis - šokiran je bio Federer.

Tri godine kasnije u prvom kolu Dejvis kupa na programu je bio dubl meč između Češke i Švajcarske. Tomaš Berdih i Lukaš Rosol ukrstili su rekete sa Stanislasom Vavrinkom i Markom Čidielom, a nakon sedam sati igre Česi su slavili veliku pobedu - 6:4, 5:7, 6:4, 6:7, 24:22. Treći najduži meč takođe je odigran u Dejvis kupu između Leonarda Majersa (Argentina) i Žoao Souze (Brazil). Taj duel trajao je šest sati i 43 minuta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija