• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.07.2024

17:10

KRAJ: Novak je u četvrtfinalu Vimbldona!

Tanjug/AP

Tenis

KRAJ: Novak je u četvrtfinalu Vimbldona!

Podeli vest

Uživo pratite meč osmine finala na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Holgera Runea.

NOVAK ĐOKOVIĆ - HOLGER RUNE   3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

 

 

UŽIVO

TREĆI SET 

KRAJ! Novak Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona! 

5:2 - BREJK! Novak Đoković će u narednom gemu servirati za pobedu! Srpski teniser iskoristio je užasan procenat prvog servisa Holgera Runea i, verovatno, završio posao na Centralnom terenu. 

4:2 - Dobro je... Dva puta je Đoković proklizao u svom gemu, Rune je stigao čak i do brejk šansi, ali je sjajan servis srpskog tenisera uspeo da odoli naletima Danca. 

Foto: Tanjug/AP

 

3:2 - Dolazi Holger Rune do svog servis gema, nije Novak ni pokušavao da napadne Danca. 

3:1 - Sve što može Rune je pokušao, ali leka nema. Đoković igra bez greške, ponovo je odbio nalet mladog Danca, a potom i rutinski osvojio svoj servis gem. 

2:1 - Zahvaljujući dobrom servisu Holger Rune uspeva da prekine seriju Đokovića na startu trećeg seta. Dolazi Danac do svog gema i tako čuva šanse da može da zakomplikuje situaciju  na CEntralnom terenu. 

2:0 - Svaka duža razmena u ovom meču pripala je Đokoviću, gubi konce Rune, poslao je sada dve nekontrolisane lopte duboko u aut! 

1:0 - Perfektan start! Đoković pravi brejk u prvom gemu u trećem setu, Rune je potpuno "nokautiran"... Srpski teniser grabi ka plasmanu u četvrtfinale! 

DRUGI SET 

6:4 - BRAVO! Đoković je sačuvao brejk loptu, a potom osvojio drugi set! Srpskog tenisera od četvrtfinala sada deli još jedan set. 

5:4 - Nemoguće je preživeo Holger Rune... Imao je Đoković prvo tri vezane brejk lopte, Danac ih je sačuvao. Srpski teniser potom je stekao još tri u djusu, no, i to je Rune uz pomoć servisa odbranio. 

Foto: EPAIMAGES

 

5:3 - Potvrđuje Đoković brejk i hrabro grabi ka osvajanju drugog seta! Mladi Danac će sada servirati za opstanak u setu. 

4:3 - MA BRAVOOOOO! Novak pravi brejk i to posle preokreta, Rune je vodio sa 40:0, a onda četiri vezana poena za srpskog tenisera. 

3:3 - Vratio se Đoković sa kratke pauze prouzrokovane bolovima u stomaku i poravnao rezultat. 

2:3 - Odbranio je Rune svoj servis gem, odmah Đoković kupi peškir i odlazi do toaleta. Dobra vest je što izgleda nije reč o povredi. 

2:2 - Pojavio se problem koji brine Novakove navijače... Uspeo je srpski teniser da osvoji svoj gem, ali se u većem delu držao za stomak, kao da grčevi muče najboljeg svih vremena.

1:2 - Pronašao je Rune dobar ritam na startu drugog seta, sada dolazi do svog servis gema i to bez izgubljenog poena. 

1:1 - Po prvi put Novak Đoković se suočio sa malim problemima u svom servis gemu! Imao je Rune prednost od 15:30, ali su usledila dva sjajna servisa, nerešeno je. 

Foto: EPAIMAGES

 

0:1 - Dolazi Holger Rune do prvog gema u drugom setu. 

PRVI SET

6:3 - SET! Rutinski je Đoković priveo posao kraju u prvom setu! Kao i u dosadašnjem delu meča, ništa Rune nije mogao, samo 26 minuta bilo je potrebno srpskom teniseru da povede. 

5:3 - Svesno je Novak "povukao ručnu" na servis gemu Holgera Runea, Danac uspeva da dođe preživi prvi set, ali sada sledi teži deo posla budući da će servirati Đoković. 

5:2 - Tek dva poena Đoković je u dosadašnjem delu meča prepustio Runeu kada je bio na servis... Još jedan siguran gem za srpskog tenisera, sada ga četiri poena dele od osvajanja prvog seta. 

4:2 - Imao je Nole dve brejk šanse i priliku da praktično završi posao u prvom setu, ali je Rune uspeo da se odbrani i smanji zaostatak. 

4:1 - Perfektno deluje Đoković! Bez dileme, najboljih pet gemova za srpskog tenisera u 2024. godini. Ponovo se Holger Rune ništa nije pitao. 

Foto: EPAIMAGES

 

3:1 - Slave navijači Holgera Runea prvi poen, a vrlo brzo nakon toga i osvojen gem na meču protiv Đokovića. Danac je pronašao kakav-takav ritam, uspeva da prekine seriju srpskog tenisera. 

3:0 - Surovo... Treći gem, a Rune nije osetio čar osvajanja poena! Đoković izuzetno siguran, sada je uz pomoć dva snažna druga servisa rutinski potvrdio brejk prednosti. 

2:0 - BREJK! Izvanredan početak za Đokovića na Centralnom terenu, odmah najbolji svih vremena dolazi do brejka, a Rune još uvek nije osvojio poen. 

1:0 - Služio je servis Novaka Đokovića u prvom gemu osmine finala protiv Runea! Srbin dolazi do uvodne prednosti i to bez izgubljenog poena, nadamo se da će u istom ritmu nastaviti... 

PRE MEČA

20:12 - Meč na Centralnom terenu biće odigran pod zatvorenim krovom budući da u Londonu već neko vreme pada kiša. Duel počinje kroz nekoliko minuta! 

20:08 - Novak Đoković je dobio pravo da bira ko će prvi servirati i odlučio je da on otvori duel osmine finala na Vimbldonu. 

20:04 - Đoković i Rune uskoro izlaze na Centralni teren, meč bi trebao da počne vrlo brzo. 

19:52 - Očekuje se da meč Đokovića i Runea počne kroz dvadesetak minuta. 

19:49 - Preokret Tejlora Frica! Amerikanac je od 0:2 stigao do 3:2 i pobede nad Aleksanderom Zverevim, u petom setu je počistio aktuelnog olimpijskog šampiona!

Foto: EPAIMAGES

 

19:27 - Da... Zverev i Fric će igrati peti set, Amerikanac se potpuno vratio u meč! Ništa od Đokovića pre 20 časova. 

18:57 - Izvesno je da Đokovićev meč protiv Runea neće početi ni u 19 časova budući da Zverev i Fric nisu pri kraju.

18:41 - Novakov rival u potencijalnom četvrtfinalu - Aleks De Minor, doživeo je povredu u finišu meča protiv Artura Filsa i pitanje je u kakvom je stanju... 

18:32 - Meč Runea i Đokovića biće njihov šesti međusobni, srpski teniser je slavio tri puta dok je Danac dva puta bio bolji. 

18:22 - Ništa od ranog početka duela Đoković-Rune budući da je Tejlor Fric uspeo da smanji zaostatak protiv Aleksandera Zvereva.

18:06 - Đoković je, kao što je dobro poznato, na Vimbldon stigao samo mesec dana nakon operacije kolena zbog povrede na Rolan Garosu. Mnogi su sumnjali da će se takmičiti u Londonu, ali je najbolji svih vremena uspeo da se oporavi.  

17:42 - Aleksander Zverev vodi sa 2:0 protiv Tejlora Frica na Centralnom terenu, dakle, ukoliko Nemac nastavi u istom ritmu Đoković će uskoro na megdan Rudu. Ipak, sigurno je da će početak meča kasniti u odnosu na najavljeni termin. 

17:34 - Ukoliko savlada Kaspera Runea, Novak Đoković će u četvrtfinalu grend slema u Londonu igrati protiv Aleksa De Minora. Australijanac je maločas savladao Artura Filsa sa 3:1. 

Foto: EPAimages

 

17:17 - Novak Đoković je do osmine finala na Vimbldonu stigao ubedljivim partijama protiv Koprive, Fernleja i Popirina. 

17:10 - Dobro došli na lajv prenos meča osmine finala na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Holgera Runea. Sve detalje sa ovog duela i "Centralnog terena" u Londonu uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija