• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

13.07.2024

13:34

Finale Vimbldona sa Alkarazom na dan kad je Đoković srušio Federera u epskom finalu! Da li će i sudbina umešati prste?

EPAIMAGES

Tenis

Finale Vimbldona sa Alkarazom na dan kad je Đoković srušio Federera u epskom finalu! Da li će i sudbina umešati prste?

Podeli vest

Isti datum, isto mesto, isto finale, isti Novak Đoković, ali ovoga puta sa druge strane mreže španski teniser Karlos Alkaraz. Tog 14. jula srpski velikan je u najdužem finalu Vimbldona savladao Rodžera Federera, a videćemo da li će na isti način uspeti da savlada španskog asa u punoj snazi.

Najbolji srpski teniser boriće se za još jednu grend slem titulu, pošto je u polufinalu takmičenja u Londonu "počistio" Italijana Lorenca Muzetija sa 3:0 u setovima (6:4, 7:6, 6:4) posle dva sata i 50 minuta igre. 

Novak će tako igrati u svom jubilarnom desetom finalu na terenima "Ol Ingland kluba", a rival u nedelju od 15 časova na drugoj strani mreže biće mu Španac Karlos Alkaraz, koji je bio bolji od Rusa Danila Medvedeva sa 3:1 u setovima. 

Đoković će u nedelju imati priliku za osmi trofej u Londonu, čime bi konačno izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera, sa kojim je upravo pre pet godina na isti dan odigrao finalni meč ovog prestižnog takmičenja, koji se i dalje prepričava. 

Foto: EPA

Pobednik Vimbldona 2019. godine

Te nedelje je na Centralnom terenu srpski teniser osvojio svoju petu krunu u Londonu, pošto je sa 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3) nadigrao osmostrukog šampiona posle četiri sata i 55 minuta borbe. 

Bilo je to najduže finale Vimbldona u istoriji, prvo u kojem smo gledali taj-brejk u petom setu. Đoković je treći put u karijeri pobedio Federera posle spasene dve meč lopte, i to vezane. Švajcarski teniser je pri rezultatu 8:7 u odlučujućem setu imao i 40:15 na svoj servis. 

 

 

Samo jedan poen delio je legendarnog Federa do još jedne rekordne titule, ali srpski as nije želeo da stavi tačku na taj meč. Iako je 15.000 gledalaca u tom trenutku u glas vikalo: Rodžer, Rodžer, u Novaku je proradio takozvani srpski inat.

Federer je propustio prvu meč loptu jer je pogrešio, zatim je Novak odlučno pogodio forhend i nastavio u istom stilu. U taj brejku je savladao velikog protivnika i tada podigao peti po redu trofej na Vimbldonu. 

Foto: EPA

Vimbldon 2019. godine



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52