• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.07.2024

11:45

Rafa pecka Novaka! Ja sam bio favorit na šljaci, a Rodžer na travi i betonu...

epaimages

Tenis

Rafa pecka Novaka! Ja sam bio favorit na šljaci, a Rodžer na travi i betonu...

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal sipa komplimente na račun zemljaka Karlosa Alkaraza, kaže da je na svakom turniru favorit, što nije bio slučaj sa njim, Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

Alkaraz u maju je napunio 21 godinu, a u nedelju je osvojio četvrti grend slem trofej. Po broju najvažnijih trofeja u njegovom uzrastu, stao uz rame legendama Matsu Vilanderu, Bjornu Borgu i Borisu Bekeru.  Takođe, pretekao asove poput Endija Mareja i Stena Vavrinke, koji imaju samo tri grend slema u karijeri, iza njega su još Gustavo Kuerten i Artur Eš, a uspeo je da se izjednači sa Džimom Kurijerom, Giljermom Vilasom, Manuelom Santanom... Postao je tek šesti igrač u Open eri, koji je u istoj sezoni pokorio i Rolan Garos i Vimbldon. Osim njega i Noleta, to su uspevali još i Rod Lejver, Bjorn Borg, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Nadal zbog svega toga kaže da je Alkaraz sa samo 21 godinom favorit na svakom turniru na kom bude igrao, te da to nije bio slučaj sa "velikom trojkom".

- Najbolja stvar koja mu ide u prilog je da, bez obzira na to koji turnir ili podloga, će on biti favorit. To je nešto što niste videli u mojoj generaciji. Ja sam bio favorit na šljaci, ali na travi je bio Rodžer. Na betonu je bilo između Rodžera i Novaka i potom mene malo kasnije. Ali, niko od nas nije bio favorit pre svakog turnira. Mislim da Karlos danas jeste i to je velika prednost jer sigurno da oseća da ga je, ako igra na ovom nivou, teško pobediti - rekao je Nadal za "L‘Ekip".

Foto: epimages

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

 

Nadal se u ponedeljak prvi put vratio na teren od Rolan Garosa u dubl konkurenciji u Bostadu, gde mu je partner bio Kasper Rud. Pobedili su Gvida Andreocija i Migela Anhela Rejes-Varelu, sa 6:1, 6:4. Rafa će igrati i u singlu u Bostadu, a prvi rival biće mu Leo Borg, sin legendarnog Bjorna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52