• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.07.2024

05:55

Đoković ponižen! Kladionice ga precrtale pred borbu za zlato

reuters

Tenis

Đoković ponižen! Kladionice ga precrtale pred borbu za zlato

Podeli vest

Novak Đoković nije favorit na Olimpijskim igrama ni nakon što se povukao prvi nosilac Janik Siner.

Španski teniser Karlos Alkaraz prvi je favorit za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama sa kvotom 1,68. S druge strane, Novak, čovek koji je osvojio 24 grend slema u karijeri, je ponižen. Kvota da će pobediti u Parizu je čak 3,75. 

Novak nije favorit

Treći favorit je Nemac, koji je trijumfovao pre tri godine u Tokiju, Aleksandar Zverev na koga je kvota čak sedam. Sledeći na listi je Rafael Nadal,  koji je na terenima Rolan Garosa, na kojima se igra teniski olimpijski turnir, trijumfovao 14 puta. Kvota na legendarnog Španca je 11. Potom slede Kaspre Rud sa kvotom 17, dok je 26 na Stefanosa Cicipasa, a 29 na Danila Medvedeva. 

Olimpijski teniski turnir se igra od 27. jula do 4. avgusta. Singl se igra na dva dobijena seta, taj-brejk do sedam osvojenih poena. Naš teniser nikada nije krio da mu je zlato životni san. Nole je osvojio bronzu u Pekingu 2008, zauzeo je četvrto mesto u Londonu 2012, pa je usledila eliminacija u prvom kolu u Riju 2016. i četvrto mesto u Tokiju 2021. godine.

Foto: reuters

 

 

Gledam15 godina smene generacija

Održan je i žreb. Najbolji teniser ikada u prvom kolu igra protiv Metjua Ebdena iz Australije, a u drugom verovatno Rafaela Nadala. Španac prvo mora da pobedi Martona Fučoviča na startu takmičenja, a  ako ne bude iznenađenja već u drugom kolu gledaćemo teniski blokbaster. 

 

Foto: printscreen

Karlos Alkaraz i Rafael Nadal

 

- Ne razmišljam o penzionisanju, iako znam da bi mnogi voleli da me vide u penziji i da se povučem. Alklaraz i Siner su sada mladi i najbolji su teniseri na svetu, ja sam tu 15 godina i video sam mnogo smena generacija. Mislim da je sjajno što su oni tu, ali mislim da je lepo i što sam ja tu posle 15 godina. Naravno kraj je bliži nego početak i nastaviću da se takmičim dok god ne budem više uživao - kazao je prvi nosilac na Igrama u Parizu.

Potencijalni rival drugom teniseru sveta u trećem kolu je Artur Fils, potom Stefanos Cicipas ili Baez u četvrtfinalu, dok mu u polufinalu prete Aleksandar Zverev, Tejlor Fric i Lorenco Muzeti. Pre finala Srbin ne može da igra sa Karlosom Alkarazom, Danilom Medvedevom i Kasperom Rudom.

Raspored takmičenja naših sportista na Olimpijskim igrama pogledajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija