• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R:

20.08.2024

13:47

Kraj! Srpski teniser otišao u penziju!

EPAIMAGES

Tenis

Kraj! Srpski teniser otišao u penziju!

Podeli vest

Srpski teniser, Filip Krajinović (32), objavio je kraj teniske karijere!

Jutros smo najavili, a sada je stigla potvrda. Srpski as se na Instagram profilu obratio javnosti i emotivnom porukom se oprostio od aktivnog igranja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Filip Krajinović (@krajinovic_filip)

 

"Potičem iz malog grada na severu Srbije, Sombora. Tenis je u mojoj porodici uvek bio deo svakodnevnog života; moj otac, brat i oba strica odrasli su na terenima Teniskog kluba Žak Sombor. Otac me je svakodnevno vodio sa sobom da gledam kako igraju, učeći me prvim koracima u tenisu, ni ne sluteći da će to postati moja prva i najveća ljubav. Reket je bio veći od mene, ali moja želja da svaki dan provedem na terenu bila je veća od reketa. Proveo sam divno i nezaboravno detinjstvo na tim prelepim terenima, gde sam stekao prijatelje koji su i danas najvažniji u mom životu" - počeo je priču jedan od najboljih srpskih tenisera u poslednjoj deceniji.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

Prisetio se detinjstva i detaljno opisao kroz šta je sve prošao.


"Svoj prvi turnir odigrao sam već sa osam godina i vratio se kući sa peharom u rukama. Kasnije sam postao državni prvak u kategorijama do 10, 12, i 14 godina, nakon čega me je moj teniski put odveo u Ameriku. Veliku zahvalnost dugujem IMG Tenis Akademiji Bolitijeri i menadžeru  koji me je pozvao i pružio mi najbolje moguće uslove u tom ključnom trenutku mog teniskog razvoja. Proveo sam pet nezaboravnih godina u njihovom okruženju, tokom kojih sam osvojio nekoliko prestižnih juniorskih turnira i stigao do polufinala na dva juniorska grend slema, što me je svrstalo među top 8 juniora sveta i omogućilo mi prelazak u seniorske vode sa 16 godina.Ostvario sam svoj dečački san – delio sam teren i takmičio se sa najboljima u istoriji ovog sporta. Kao i u svakom sportu, usponi i padovi su sastavni deo puta. Moj put bio je turbulentno, zanimljivo, i ponekad, mnogima pa i meni, nelogično iskustvo. Iako ostaje žal za neosvojenim ATP turnirom, ponosan sam na svojih pet ATP finala, uključujući finale Mastersa u Parizu i prestižnog turnira u Kvinsu, što me je dovelo do mog najboljeg ranga, 26. mesta na svetu. Naravno, tu je i najlepsi deo moje karijere a to je Dejvis kup, gde mi je bila izuzetna čast da punih 15 godina delim svlačionicu sa šampionskom generacijom", poručio je Krajinović.

Ne krije da je zahvalan na svemu što mu se dogodilo u karijeri...

"Kada se osvrnem na sve što sam postigao i na sve što mi je tenis pružio, neizmerno sam zahvalan i srećan što sam bio na ovom putu, gde sam stekao najbolje prijatelje i doživeo nezaboravne trenutke. Želim da se zahvalim svojoj porodici, svim trenerima i sponzorima koji su bili uz mene do poslednjeg trenutka, do odluke da stavim tačku na ovo prelepo poglavlje života i započnem novo. Teška srca želim da objavim kraj moje profesionalne teniske karijere. Hvala ATP-u, hvala tenisu i svim navijačima na podršci. Zauvek ćete biti u mom srcu" , napisao je Filip Krajinović.

Srbin je u ovom trenutku 633. igrač sveta, a najbolje je bio plasiran 2018. godine, kada je zauzimao 26. poziciju na ATP listi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...
Planeta

(VIDEO) Ona je sinoć na Demokratskoj konvenciji bila glavna zvezda! Kada je izašla svi su zaćutali! "Očuh me je silovao kad sam imala 12 godina...

Nacionalna konvencija Demokratske stranke u Čikagu počela je u ponedeljak, a aktuelni američki predsednik Džo Bajden je na otvaranju svečano pozdravio potpredsednicu SAD-a i kandidatkinju koja ga je zamenila u trci za predsedničku fotelju na predstojećim izborima, Kamalu Haris. Međutim, Harisova, koja je trebalo da bude zvezda večeri, ostala je u senci druge žene.

20.08.2024

16:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija