• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.10.2024

11:59

Tenis zavijen u crno! Umro bivši trener Novaka Đokovića

Starsportphoto

Tenis

Tenis zavijen u crno! Umro bivši trener Novaka Đokovića

Podeli vest

Jovan Lilić, nekadašnji trener i selektor Novaka Đokovića, preminuo je u Beogradu.

Teniski savez Srbije (TSS) potvrdio je tužnu vest. Preminuo je u 60. godini usled duge i teške bolesti.

"Sa velikim bolom i tugom obaveštavamo sportsku i tenisku javnost da nas je prerano napustio Jovan Lilić (1965-2024), istaknuti teniski radnik, trener i čovek koji nam je vedrinom duha donosio osmehe na lica. Posle duge i teške bolesti preminuo je u Beogradu", navodi se u saopštenju TSS-a.

Foto: Starsportphoto

Jovan Lilić

Bio je selektor reprezentacije do 18 godina, kao i trener Dejvis kup tima Srbije.

"Iza Jovana ostaju generacije tenisera koje je vodio kao lični i klupski trener. Njegov doprinos razvoju tenisa u Srbiji ne može se preceniti".

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković i Jovan Lilić


Lilić je kao  trener Dejvis kup tima Srbije, osvojio "salataru", a bio je deo  reprezentacije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada je Đoković osvojio bronzanu medalju.  Teniski savez Srbije izražava saučešće porodici Lilić i ističe njegov značaj u razvoju srpskog tenisa.

"Saučestvujemo u bolu porodice Lilić. Detalji sahrane će naknadno biti objavljeni," dodaju iz Saveza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija