• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.10.2024

21:52

Oglasio se Siner i ponovo pričao o doping aferi! Italijan veruje da će pobediti!

Tanjug/AP Photo

Tenis

Oglasio se Siner i ponovo pričao o doping aferi! Italijan veruje da će pobediti!

Podeli vest

Prvi reket sveta očekuje pozitivan rasplet posle žalbe Svetske antidoping agencije (WADA), koja traži njegovu suspenziju.

Doping afera, koja je potresla kompletan teniski svet, još nije dobila konačan epilog, ali Janik Siner (23) tvrdi da nije zbog toga previše zabrinut.

Italijan je u martu ove godine, tokom mastersa u Indijan Velsu, dva puta pao na testu, jer je bio pozitivan na supstancu klostebol. Ipak, 19. avgusta je oslobođen svih optužbi od strane Sportskog suda u Lozani (CAS), ali je WADA potom iskoristila pravo da uloži žalbu, u kojoj jasno traži da on bude suspendovan od 12 do 24 meseca.

Mladi teniser je objasnio da nije svojevoljno koristio zabranjeni preparat, već da je došlo do kontaminacije i da je odgovornost na članovima njegovog stručnog štaba. On je prvobitno bio neprijatno iznenađen i razočaran zbog toga što Svetska antidoping agencija zahteva suspenziju, a uoči mastersa u Šangaju (od 2. do 13. oktobra), ponovo se oglasio povodom toga.

- Bio sam pomalo iznenađen žalbom WADA, ali s druge strane, znao sam da bi to moglo da se dogodi. Desilo se, i dalje sam iznenađen, ali sarađivaću kao i ranije. Imao sam tri saslušanja, koja su mi išla na ruku. Bilo je dobro, ali sada da vidimo - rekao je Siner na konferenciji za medije pred početak turnira u Kini, gde će mu rival u prvoj rundi biti Japanac Taro Daniel.

Foto: Tanjug/AP Photo

Janik Siner uveren u pobedu

Lider na ATP listi ne krije da je optimista i da očekuje da izađe kao pobednik iz ove priče.

- Uveren sam da će se ovaj slučaj rešiti pozitivno, u moju korist. Bio bih veoma, veoma iznenađen kad bi se desilo suprotno. To nije situacija u kojoj se osećam prijatno, to je sigurno. Mislio sam da je sve gotovo, tako da mi nije lako - priznao je Siner.

Inače, aktuelni šampion Australijan opena i Ju-Es opena imaće priliku da u Šangaju postane prvi teniser još od Rafaela Nadala i 2018. godine, kada je Španac uspeo da osvoji tri mastersa u jednoj godini. Janik je ove sezone već osvojio titule u Majamiju i Sinsinatiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija