• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.10.2024

10:23

Olga pregazila Amerikanku i osvojila drugi trofej u karijeri!

profimedia

Tenis

Olga pregazila Amerikanku i osvojila drugi trofej u karijeri!

Podeli vest

Srpska teniserka Olga Danilović u finalu turnira u Gvangdžouu pobedila je Amerikanku Karolajn Dolehajd sa 6:3, 6:1 posle 63 minuta igre.

Olga se domogla prvog trofeja posle šest godina, drugog u karijeri, nakon što je slavila u Moskvi. To nije sve, od ponedeljka će biti 52. na svetu, što je njen najbolji plasman u karijeri. 

Srpkinja je u sjajnoj formi, nanizala je u oktobru deset pobeda uz samo jedan izgubljen set, pa očekujemo od Olge titulu i na narednom turniru.

VTA turnir u Guangždouu se igrao za nagradni fond od 267.082 dolara.

OLGA DANILOVIĆ - KAROLAJN DOLEHAJD 6:3, 6:1

TOK MEČA

 

Drugi set

6:1 - Pobedaaaa! Olga Danilović pobedila Karolajn Dolehajd 6:3, 6:1 i osvojila trofej u Kini.

5:1 - Olga pravi novi brejk u setu i na gem je od pobede i trofeja! Karolajn je definitivno na kolenima, nema rešenej za odlučnu Srpkinju koja sve stiže.

4:1 - Gazi Olga! Potvrdila je brejk i predsnot u drugom setu. Bio je ovo ekspresan gem za Danilovićevu, ni poen nije prepustila Amerikanki. Deluje da se  Dolehajd predala, nema rešenje za sjajnu Olgu. Samo da ne bude opuštanja.

3:1 - Bravo Olga! Novi brejk napravila je Srpkinja!Naša teniserka je dobila jednu šansu na ser4vis protivnice u ovom gemu i odmah je iskoristila. Sad ima brejk prednosti, juri ka pobedi i drugoj titulu i karijeri.

2:1 - Odličnim poenom je srpska teniserka otvorila treći gem, da bi po ko zna koji put greškom na mreži dopustila Karolajn da izjednači na 15:15. Olga je potom dopustila protivnici da se približi mreži kako bi odgovorila, a onda dugom loptom osvojila poen. Isti scenario ponovio se i u sledećem poenu, i Srpkinja je došla na korak do osvajanja gema - 40:15. Odličnim servisom je potvrdila poen i došla do vođstva u drugom setu!

1:1 - Breeejk! Karolajn je došla do prednosti nakon Olgine greške, potom je napravila duplu grešku i poklonila Srpkinji izjednačenje - 15:15. Šetala je Olgu sa leve na desnu stranu terena i nakon duže lopte došla do vođstva, da bi Danilovićeva odličnim poenom ponovo izjednačila. Iako je na poslednjem poenu Karolajn snažno servirala Olga je uspela da dođe do brejk lopte i očas posla poravna rezultat u gemovima.

Foto: Tanjug/AP

Olga Danilović osvojila prvi set

 

0:1 - Danilovićeva je bila sigurna na prvom servisu i povela sa 15:0, da bi nakon relija napravila kiks i dopsutila protivnici da izjednači a da potom sigurnim poenom i povede. Ponovo je bila nesigurna na drugom servisu, koji joj je na ovom meču izuzetno loš, i Karolajn je došla do brejk lopte. Olga nije uspela da je spasi i greškom na mreži je dozvolila protivnici da osvoji prvi gem u drugom setu.

Prvi set

6:3 - SRPKINJA OSVAJA PRVI SET! Olga je poenom započela gem, da bi Dolehajd asom izjednačila na 15:15. Vezala je Srpkinja dva odlična poena i došla do brejk lopte, koju je uspela da iskoristi i nakon greške protivnice na mreži uzme gem i povede u setovima nakon tačno pola sata igre!

5:3 - Definitivno najduži gem na meču! Poslednju reč u prvom reliju imala je Olga i povela sa 15:0, odličnim servisom došla i do 30:0, da bi duplom greškom poklonila protivnici poen - 30:15, a onda joj sa greškom na mreži dopustila da izjednači, a zatim i da dođe do brejk lopte.

Uspela je Danilovićeva da je spasi visokom loptom na koju Karolajn nije uspela da odgovori, a potom i ona došla do poslednjeg poena za gem zbog greške protivnice na mreži. Ipak, Olga je ponovo napravila duplu grešku i Karolajn je uspela da se spasi. Amerikanka je bila sigurna pri sledećem poenu i ponovo iznudila vođstvo, ali je sada Olga uspela da se spasi.

Amerikanka je nakon toga pogrešila na mreži i Danilovićeva je došla do prednosti, ali je Olga ponovo loše odservirala i izjednačila na 40:40. Na kraju, srpska teniserka je uspela da veže dva poena i uzme gem.

Foto: profimedia

Olga Danilović

4:3 - Deluje kao da je došlo do pada koncentracije kod obe teniserke. Iako je Olga povela sa 30:0, ponovo je greškama na mreži dozvolila protivnici da izjednači i da dođe do brejk lopte. Karolajn je bila sigurna na svom servisu i uzela gem.

4:2 - Danilovićeva je bila sigurna na svom servisu, ekspresno je došla do rezultata od 40:0, ali je greškama na mreži dopustila Karolajn da stigne do 40:30, ipak poslednji poen je odlično odservirala i uzela još jedan gem.

3:2 - Došla je Olga do nove brejk lopte, povela je 40:30 na servis Amerikanke, ali je Dolehajd uzvratila sjajnim servisom, potom Srpkinju naterala na grešku. Olga je potom izborila novi egal - 40:40 i brejk šansu, nakon koje je pogrešila, da bi na sledećem poenu bila sigurna i brejk šansu pretvorila u poen i gem za sebe.

2:2 - Novo izjednačenje, sigurna je i srpska teniserka na svom servis gemu. 

1:2 - Nema brejka, Amerikanka čuva servis i opet vodi u setu. Šteta, imala je Olga brejk šansu na 40:30. Nije imala dovoljno strpljenja i poslala je lopticu u aut. 

1:1 - Sjajan gem za Olgu koja je odlično servirala i prvo izjednačenje u setu. Tek se Olga i Karolajn zagrevaju.

0:1 - Amerikanka dobija prvi gem bez mnogo drame. 

09.10 - Meč je počeo!
 

Foto: profimedia

Olga Danilović igra za drugi trofej

 

09.00 - Teniserke su na terenu, uskoro počinje meč.

08.26 - Olga i Kerolajn su se do sada sastajale već dva puta i to oba u Americi. Srpkinja je 2019. godine slavila sa 2:1 na Indijan Velsu, a onda se preko Dolhajd 2021. godine istim rezultatom domogla glavnipg žreba na Ju-Es openu. 

08.25 -  Kladionice Srpkinji daju prednost sa kvotom 1,70, dok je na američku igračicu postavljeno 2,03 da se domogne trofeja.

08.25 -  Olga ima šansu sa osvoji prvi VTA trofej posle šest i po godina i slavlja u Moskvi.

08.22 - Dobro došli na Informer.rs, pratite finale turnira u  Gvangdžou, u kom se naša Olga Danilović bori za trofej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija