• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2022

13:01

Vesić: Strože kazne za one koji stvaraju divlje deponije!

Beograd.rs

Beograd

Vesić: Strože kazne za one koji stvaraju divlje deponije!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na uklanjanju deponije u Ulici Vuka Vrčevića na Paliluli, koja je već očišćena u julu prošle godine, ali je ponovo napravljena, i poručio da je vreme da se prihvati predlozi Grada Beograda da se pooštre kazne za one koji stvaraju divlje deponije

 

"Iako je tada sve bilo čisto, danas opet imamo deponiju koja je jedna od najvećih u gradu. Svakih šest meseci do godinu dana se na ovoj lokaciji dešava ovako nešto. Svaki put potrošimo novac kako bismo očistili deponiju koju stvaraju neodgovorni građani", rekao je Vesić.

On je poručio da je krajnje je vreme da se prihvate predlozi Grada Beograda, te da se nada da će sa novom vladom moći da razgovara o tome.

"Cilj je da zakonske kazne budu strože te da se oduzimaju vozila onima koji stvaraju divlje deponije, odnosno onima koji donose otpad na mesta koja nisu predviđena za to", ukazao je Vesić.

On je istakao da je to jedini način da ljudi razumeju da ne mogu da bacaju otpad gde požele, jer postoje zakonom određena mesta za njegovo odlaganje.

"Do tada ćemo nastaviti da čistimo divlje deponije, ali dok građani ne budu vodili računa o svom gradu imaćemo ih ponovo. Umesto da novac ulažemo u kontejnere, vozila, u nešto drugo važno, mi novac trošimo da čistimo divlje deponije koje stvaraju neodgovorni ljudi", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Divlja deponija u Vuka Vrčevića

Izrazio je uverenje da će se ove godine konačno zakonski rešiti problem i da ćemo imati instrumente da se borimo protiv onih koji prave divlje deponije.

"Važno je da se bavimo uzrokom pravljenja deponija, a ne posledicama nakon što se one stvore. Tada će naš grad i Srbija biti čisti", rekao je Vesić.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić izjavio je da se na tom mestu nalazi 3.000 kubnih metara raznog otpada, koju uklanjaju to i još tri gradska javna komunalna preduzeća sa 10 vozila.

"Raduje nas najava da će Grad pomoći da se napravi reciklažno ostrvo gde će se ograditi ovaj prostor, postaviti kamere i na taj način trajno rešiti ovaj problem", rekao je Popadić.

Foto: Beograd.rs

Divlja deponija u Vuka Vrčevića

Predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović izjavio je da je ova deponija najveća od ukupno 137 koje postoje na Paliluli, a da opština nije u mogućnosti da bez pomoći Grada očisti sve deponije.

"Bez zakonskih rešenja ovaj problem se neće rešiti", dodao je Ivanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set