• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2022

11:22

UPLAĆEN NOVAC ZA TROŠKOVE KAMPANJE! Evo koje liste su se našle na spisku

Informer

Beograd

UPLAĆEN NOVAC ZA TROŠKOVE KAMPANJE! Evo koje liste su se našle na spisku

Podeli vest

Grad Beograd uplatio je 60.221.610 dinara izbornim listama koje su 3. aprila učestvovale na izborima za Skupštinu grada Beograda, a osvojile više od jedan odsto glasova, izjavio je zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić

Visina sredstava iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje koja dobije svaka izborna lista opredeljuju se prema broju glasova osvojenim na izborima, precizirao je Vesić, saopšteno je izSekretarijata za informisanje grada Beograda.

Vesić je rekao da je izbornoj listi „Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" koja je osvojila 48 odborničkih mesta uplaćeno je 18.650.450,13 dinara, izbornoj listi „Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda" koju će predstavljati 26 odbornika uplaćeno je 11.022.379,53 dinara dok je izbornoj listi „Moramo - za dobar grad" koja je dobila 13 odbornika prebačeno 6.514.883,26 dinara.

Izborna lista „Ivica Dačić - premijer Srbije, Toma Fila - gradonačelnik Beograda" koja je dobila osam odborničkih mesta uplaćeno je 4.782.230,85 dinara, izborna lista „Miloš Jovanović - Nada za Beograd" koju će u budućem gradskom parlamentu predstavljati sedam odbornika dobila je 4.434.500,37 dinara, naveo je zamenik gradonačelnika.

Dodao je da su izborne liste „Milica Ðurđević Stamenkovski - srpska stranka Zavetnici" i „Boško Obradović - srpski pokret DVERI- POKS- Miloš Parandilović-Patriotski blok za obnovu kraljevine Srbije" koje su osvojile po četiri mandata dobile uplate od po 3.394.308,93 dinara.

On je istakao da su uplate iz budžeta grada Beograda dobile i one izborne liste koje nisu prešle cenzus od tri odsto glasova za ulazak u Skupštinu grada Beograda, a osvojile su više od jedan odsto glasova odnosno 0,2 odsto glasova ako su izborne liste nacionalnih manjina.

Izbornim listama „Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", „Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi", „Vojin Biljić-SUVERENISTI-Saša Radulović-Milan Stamatović-dr Jovana Stojković" i „Ruski manjinski savez za Beograd - ALEKSANDAR BUHANAC" uplaćeno je po 2.007.387,00 dinara, dodao je Goran Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Jel sada jasno zašto su u izbornim štabovima opozicije slavili i otvarali šampanjac 3. aprila, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata? Pa naravno, šta ima veze što su jedva prešli cenzus, važno je da se uzmu pare iz budžeta, što gradskog što republičkog.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set