• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

18.04.2023

22:00

BEOGRAĐANKI STIGAO PAKET, UMESTO 350 DINARA POŠTARINU PLATILA 700! Krive su tri nevidljive takse

Pixabay

Beograd

BEOGRAĐANKI STIGAO PAKET, UMESTO 350 DINARA POŠTARINU PLATILA 700! Krive su tri nevidljive takse

Podeli vest

Iako često pomislimo da od kurirskih službi ništa više ne može da nas iznenadi, jedna Beograđanka se ipak šokirala kada joj je kurir dostavio trimer poručen sa jednog sajta za kupovinu i za poštarinu naplatio skoro 700 dinara.

Nije u pitanju veliki i težak trimer za travu, nego maleni trimer za bradu, težak oko 300 grama. I putovao je punih pet kilometara iz beogradske Višnjičke banje sa Zvezdare.

- Nešto što košta 1.380 dinara i što je toliko malo da staje na dlan, platili smo 2.028 dinara. Poštarina za kutijicu tešku oko 300 grama na kraju je stajala 648 dinara. Već se dešavalo da kuriri naplate više štampanjem težine veće od stvarne, ali to ovde nije bio slučaj. Na etiketi je lepo stajalo težina do 0,5 kg, što nas je dodatno zbunilo - priča Beograđanka i dodaje kako je naplatom ovolikih poštarina potpuno obesmišljeno poručivanje proizvoda.

Ona je odmah ušla na sajt kurirske službe i videla da dostava za tu težinu košta oko 350 dinara, pa je pozvala kol centar da joj objasne o čemu se radi, jer je vozač rekao da on samo skenira bar-kod i da sa formiranjem cene nema nikakve veze.

Odluka o uvećanju cena za područje grada Beograda je doneta zbog otežanog funkcionisanja kurirskih službi na području grada od kada je na snagu stupila Uredba o zabrani zaustavljanja i parkiranja vozila u praktično svim ulicama gde saobraća GSP prevoz.

Zbog čestog rasta cena goriva pojedine kurirske službe uvele dodatak na gorivo koji iznosi 10 odsto

- Bicikl 1954

- Televizor do 55 inca 1000

- Guma 442

- Traktorska guma - 2500

- Bačva, 200 litara - 4500

Sa druge strane, ova taksa se naplaćuje i u ruralnom području, i to u duplo višem iznosu, a poštarina je tu viša zbog udaljenosti od glavnih saobraćajnica, loše putne infrastrukture, što za posledicu ima veliku kilometražu za dostavu jedne pošiljke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
beli

pre 1 godinu

Sve nas muči taj isti problem,ali nema rešenja, nadležne službe to ne interesuju,a vlasnici tih brzih pošta merkaju jahte i skupe automobile,a mi to plaćamo

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set