• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.08.2023

10:00

Kako će izgledati centar Beograda? Gradi se luksuzni kompleks

informer.rs

Beograd

Kako će izgledati centar Beograda? Gradi se luksuzni kompleks

Podeli vest

Za samo nekoliko dana na potezu između Trga Slavija i parka Manjež konačno će početi izgradnja modernog i luksuznog stambeno-komercijalnog objekta koji još nije viđen na ovim prostorima - King's Circle Residences, čime će ovaj deo Beograda dobiti potpuno novi izgled.

Decenijama je deo oko Trga Slavija predstavljao mesto prepuno trošnih objekata, međutim sada će ovo biti jedan od najlepših i najuređenijih delova našeg glavnog grada.

Kompanija "Maison Royale", na čelu sa Dejanom Stankovićem i njegovim saradnicima, sa svojim dvadesetpetogodišnjim iskustvom investiranja u stambeno-poslovne projekte u centru grada, izgradiće objekat koji će u našu prestonicu doneti duh Njujorka, Londona i Pariza.

Da ovaj deo Beograda zasija novim sjajem zaslužan je tim iskusnih i renomiranih arhitekata iz "Remorkera", a finalno rešenje zapravo je dobijeno na međunarodnom javnom konkursu, sprovedenom u saradnji sa Društvom arhitekata Srbije, na kom su učestvovale brojne svetske arhitekte, na čelu sa predsedavajućim arhitektom Simonom Fromenvilerom, koji je suosnivač "HHF Architects" i predavač na Harvardu.

Sa puno atraktivnih elemenata na fasadi, sa brojnim okvirima, nepravilnim stubovima, raznim koloritima pop-arta u pojedinim delovima, objekat će nesumnjivo biti izuzetno upečatljiv. U njemu će biti dosta komercijalnih sadržaja, prodavnica, restorana, kancelarija, ali i više od dve stotine atraktivnih stanova u četiri lamele, sa spa-centrom i dečijom igraonicom, kao i velikim brojem garaža.

Poznati kao dobrotvori

Kompanija "Maison Royale" i njen vlasnik Dejan Stanković poznati su i po humanitarnom radu. Pre svega treba pomenuti da je, kada su područje Obrenovca zadesile katastrofalne poplave, naš poznati fudbaler sa svojim timom priskočio u pomoć i sa skoro 1.000.000 evra sagradio zgradu gde je smešteno 28 porodica koje su ostale bez krova nad glavom. Poznato je i da je Dejan Stanković lično bio na Kosovu kako bi pomogao tamošnjim srpskim porodicama, sagradivši im kuće, a donirao je i vozila za hitnu pomoć. Takođe, na početku pandemije kovida jedan je od prvih koji je uspeo da nađe respiratore u sopstvenoj režiji i raznu medicinsku opremu u vrednosti preko 200.000 evra, koju je donirao Kliničkom centru u Beogradu i Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set