• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2024

12:32

Sutra otvaranje Glavne ulice u Zemunu: Novi korak ka modernizaciji i bržem saobraćaju

Privatna arhiva

Beograd

Sutra otvaranje Glavne ulice u Zemunu: Novi korak ka modernizaciji i bržem saobraćaju

Podeli vest

Zahvaljujući Sekretarijatu za investicije Grada Beograda, u saradnji sa renomiranom firmom "Strabag doo Beograd", Glavna ulica je podvrgnuta ambicioznoj rekonstrukciji koja je transformisala pejzaž tog dela grada.

Ovaj kapitalni projekat, vredan više od 600 miliona dinara, prema prvom potpisanom ugovoru, obuhvatio je kompletnu rekonstrukciju ulice u dužini od 800 metara, od raskrsnice sa Karađorđevom do Trga Branka Radičevića. Kroz ovaj projekat rekonstruisano je i 12 raskrsnica, 10 bočnih ulica i 2 velike raskrsnice (Karamatina i Avijatičarski trg), pružajući stanovnicima Zemuna potpuno novu infrastrukturnu paradigmu.

Od prvog dana, cilj je bio uspostaviti najkvalitetnije uslove za saobraćaj i udobnost građana. Posebna pažnja je posvećena hidrotehničkim radovima, rekonstrukciji vodovoda, fekalne i kišne kanalizacije, obezbeđujući održivu i efikasnu infrastrukturu za buduće generacije.

- Projekat potpune rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, predstavlja simbol naše odlučnosti da Beograd bude lider u urbanom razvoju, ali i u obezbeđivanju visokog kvaliteta života za sve građane. Nastavićemo da ulažamo u našu infrastrukturu jer verujemo da je to ključ za prosperitet i napredak našeg grada, ali i cele Srbije- izjavio je gradski sekretar za investicije, Luka Petrović.

Sa više od četiri autobuska stajališta, obleženih betonskim kolovozom i više od 120 kubnih metara betona ugrađenih u njih, izgrađena je ne samo saobraćajna mreža već i platforma udobnosti za putnike. Granitni ivičnjaci i ploče dodaju estetski element rekonstruisanoj ulici, ističući njenu eleganciju i trajnost. Niše za kontejnere, postavljene po zahtevu JKP "Gradska čistoća", osiguravaju praktičnost i urednost ulica.

Pored toga, implementacija svetiljki sa LED tehnologijom, nova postavka stubova i premeštanje kablova, zajedno sa 16 novih kamera za praćenje saobraćaja, predstavljaju tehnološki napredak koji osigurava sigurnost i kontrolu nad saobraćajem.

Saobraćajna signalizacija, koja može funkcionisati u fiksnom, detektorskom i adaptibilnom režimu rada, pruža efikasnost i fleksibilnost u upravljanju tokom saobraćaja, samo su neki od noviteta koje će u ponedeljak dočekati stanovnike

- Na ovom projektu smo najponosniji na dostignuća u elektro i telekomunikacionim sistemima, novim javnim osvetljenjem, kamerama za praćenje saobraćaja, ali i na kvalitet odrađenog posla u potpunosti. Glavna ulica u Zemunu će postati ugled i ponosni model za sve naredne infrastrukturne radove u celoj Srbiji. Neka ovaj projekat bude samo mali deo onoga što nas čeka u narednih 4 godine i tokom najvećeg projekta u našoj državi 'Skok u budućnost - Srbija 2027- izjavio je gradski seretar za investicije, Luka Petrović.

Prema ugovoru, krajnji rok za završetak radova bio je 18. februar, ali će Glavna ulica u Zemunu svoje prve posetioce već dočekati u ponedeljak 12. februara, što ukazuje na završetak projekta pre roka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set