• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

11.05.2020

17:50

(VIDEO) ŠOK U PRIJEPOLJU! GORE UTIČNICE I SPRAVE U DOMU TOMAŠEVIĆA i kada nema struje! Električari nisu mogli da veruju svojim očima!

Vesti

(VIDEO) ŠOK U PRIJEPOLJU! GORE UTIČNICE I SPRAVE U DOMU TOMAŠEVIĆA i kada nema struje! Električari nisu mogli da veruju svojim očima!

Podeli vest

Кuća porodice Tomašević u prijepoljskom naselju Suvodo, već mesecima je prava tempirana bomba. Samo u poslednjih mesec dana u ovoj kući izbilo je desetak požara, a prethodno su pucale vodovodne cevi. Niko ne zna šta se dešava, instalacija je nova, ispravna, a požari se dešavaju gotovo svakodnevno

Vlasnik kuće Zoran Tomašević za Informer kaže da je sve počelo pre nekoliko meseci kada su ispod sudopere iz čista mira popucale vodovodne cevi. Sve je to odmah zamenjeno, a zatim su se na vodokotliću pojavile male rupice iz kojih je curela voda.

- Zvali smo vodoinstalatera, zamenili smo i to. Onda su počeli problemi sa strujom, sa elektromrežom, počelo je da gori, prvo utičnice, zatim bojler, frižider, televizor... Ne prođe ni nedelju dana, a nešto nam se zapali - priča Zoran svoje muke.

Dolazili su električari, menjali instalaciju, utičnice, kablove, oba bojlera koja su izgorela... Zoran je dobio uveravanja od majstora da je sve u redu, čak, kako tvrdi, ima i papir koji to potvrđuje. Tvrdi da su mu u EPS rekli da ne postoji problem sa instalacijama i mrežom i da im nije jasno šta se dešava.

- Zapalio se televizor u dečijoj sobi, cela je izgorela. Sve dečije stvari progutala je vatra. Srećom, ostali smo nepovređeni. Bili su inženjeri, sve pregledali i rekli mi da je sve u redu. Jednog dana smo imali dva požara - kaže Zoran.

Nakon drugog požara Tomaševići više nisu smeli mirno zaspati u svojoj kući. Tomaševići su humani ljudi, hranitelji kod kojih se nalazi dvoje dece. O njima brinu i ništa ne prepuštaju slučaju. Upravo zbog toga, decu su smestili kod rođaka, a kuću isključili sa elektro mreže. Istog dana, izbio je još jedan požar.

- Strujni dovod do kuće smo isključili, ali se požar opet dogodio. Gorele su utičnice i prekidači. Zamislite to, u kući sada uopšte nema struje, a požari se dešavaju. Samo odjednom osetimo miris paljevine i rastrčimo se po sobama da vidimo gde gori - kazao je Zoran koji moli resorno ministarstvo i druge nadležne službe da mu pomognu da reši svoj veliki problem.

Njegov zet Marko Obradović kaže za Informer da se dešavaju veoma čudne stvari i da je ugrožena bezbednost porodice Tomašević.

- Kuća se nalazi u blizini pruge, možda se zbog toga stvara neko elektromagnetno polje, ne znam, ja sam laik, ali sam čitao o tome jer nas je muka naterala. Stvaraju se elektro lukovi koji se kreću. Njima se zapalio i aneks, a to znači da su ugrožene sve kuće u ovom naselju - kazao je Marko.

U dvorištu porodice Zorana Tomaševića već nekoliko dana dežuraju vatrogasci. Oni su tu ako zatreba, a ovih dana su imali mnogo posla. A. Grbović

Goreo frižider u dvorištu

 Frižider je bio u dvorištu. Nakon sat ili dva osetili smo dim u dvorištu, zamislite, zapalio se frižider, kabl je počeo da gori. Ko će to da mi objasni? Ko će da mi kaže kako je to moguće? Gori frižider koji je na travi u dvorištu, a nije uključen u struju jer smo struju isključili u celoj kući, kaže Zoran.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 3 godine

То су неке санџаме. Жив ми ти. Што они курафте западњаци кажу гремљинци. Нису то чиста посла.

PRKI

pre 3 godine

Nema nista sto se nemože objasniti, Jel ima u blizini dalekovod,podzemni energetski kabl ili neka trafostanica u blizini vodovodnih cevi . Bilo koji od ovihelemenata ukoliko probija prema zemnji može stvarati ovakve probleme (ukoliko ima lutajucih struja) Eventualno neki predajnik ( radio, tv ili repetitor ). Problem je ustanoviti štaje ali je sigurno ovozemaljsko(tehničke prirode).

PRKI

pre 3 godine

Malo sam razmisljao i u drugom smeru .Da kuca nije skoro farbana ,krecena .gletovana i slicno moguce je da neki upotrebljavani materijal sadrži samo zapaljive supstance pa kada se stvore uslovi plane. Problem je velik ali nista natprirodno nije nego je tehnicko pitanje.

Nebojsa

pre 3 godine

Samo ne kazu da li se proverava beznaponsko stanje i da li postoji rezervni kabl za napajanje. Zbog zaboravljenog rezervnog kabla je krajem devedesetih u Subotici poginuo tehnicar jer iako je sve odspojio nije znao da je tokom gradnje ostao rezervni kabl koji je napajao trafo stanicu 29.novembar. I ti koji su pregledali ocigledno nisu proverili sve kako treba, nisu proverili ni uzrmljenje niti su radjena merenja. Ovako se napravila fama da gori samo od sebe.

Ivica M

pre 3 godine

Ovo je relativno česta pojava i nema veze sa strujom, već ima sa predajnicima u blizini. Obično više njih, čiji se talasi ukrštaju u zoni tih objekata. Njihovi talasi stvaraju indukciju u kablovima (čak i isključenih uređaja i instalacija..), tako da to izaziva pregrejavanje i paljenje. Dešavalo se i u drugim gradovima kod nas, samo se vesti sporo šire, a i kriju. Jonizujuće zračenje je jako opasno i po organizme...naša tela, mozak, CNS, psihu... Proverite u okolini šta ima od jakih predajnika (recimo radio stanice određenih službi..)

zoki

pre 3 godine

Ma to mora da je nekakva magia ili je neko bacio pilece koske od vrata

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set