• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

19.05.2020

10:57

ČUDO OD ČOVEKA! Ljubiša je potpuno slep, ali kad on nešto napravi u svojoj radionici, KAPU SKIDAJU I NAJBOLJI MAJSTORI! (FOTO)

Vesti

ČUDO OD ČOVEKA! Ljubiša je potpuno slep, ali kad on nešto napravi u svojoj radionici, KAPU SKIDAJU I NAJBOLJI MAJSTORI! (FOTO)

Podeli vest

Ljubiša Đorđević iz sela Visoka kod Arilja već 15 godina živi u potpunom mraku, jer je zbog dijabetesa izgubio vid

Međutim, ovaj čovek pravi je fenomen u Srbiji, jer iako apsolutno slep on je fantastičan stolar i bravar, pa celo Arilje vrednom majstoru skida kapu. Ono što on uradi, tako spretno i precizno, neko ne bi mogao ni sa duplom dioptrijom.

- Sam sam napravio mašine na kojima radim, strug za drvo, prekrupač. Uvek sam poznavao brojne zanate i kad sam ostao bez vida, rad mi je pomogao da prevaziđem tu tešku situaciju. U početku jeste bilo malo straha, da li ću uspeti sve to, a da se ne povredim. Ali, evo, svi su prsti i dalje tu, što je retkost za jednog stolara - kroz osmeh kaže ovaj neverovatan majstor.

Foto: RINA

U garaži se nalazi njegova radionica, do koje ide uz pomoć štapa, a kad stigne u svoj kutak, tu je svoj na svome. Ništa mu nije potrebno. Sve teške poslove obavlja bez greške i to do detalja, vešto barata oštrim strugom, a za deceniju ipo, njegove vredne ruke napravile su mnogo toga.

- Metalnu ogradu za našu kuću napravio sam za nekoliko meseci. Nigde nisam žurio, sam sam sekao metalne cevi, stubove i na kraju je sam postavio i zabetonirao. Iako ja nikad nisam video ono što napravim, kažu mi da je nameštena tako kao da sam je radio sa oba oka. Stepenice koje vode na sprat isto su mojih ruku delo - rekao je Ljubiša.

Foto: RINA

Ponekad je ovaj slepi zanatlija bio i skeptičan prema svojim rukotvorinama, pa je pozivao stručne majstore da ocene njegov rad. Niko od njih nikad nije pronašao nijednu zamerku i svi su ostajali u čudu, kako je mogao, bez vida, to sve da napravi.

- Ljubo je navikao sve da radi sam. Jedino ako nešto izgubi u radionici, pa mu mi pomognemo da to nađe. Po ceo dan on nešto majstoriše i kod nas i kod komšija. Struže daske, seče, meri, sve sam - priča supruga Mira.

Foto: RINA

Ovaj Ariljac koji radi po osećaju i po sećanju, može da se osloni samo na svoje ruke. Jedan je od svetlih primera, koji svima nama može dati veoma važnu lekciju. Jer, način na koji se on uhvatio u koštac sa svojim problemom, prevazišao ga i nastavio da živi normalno, vredan je svakog divljenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Trt Milojka nije nego. Kako vidi da radi sa metrom kada meri, kako vidi libelu kada nešto postavlja, kako vidi da nešto zavari. Pojedini ljudi sa vidom to ne mogu, glupo do bola, jedino ako laže da je slep ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set