• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. Gligorijević

28.08.2020

15:44

UŽIČKE ŠKOLE OČEKUJU ĐAKE: Velika većina učenika, opredelila se za kombinovanu varijantu školovanja, EVO ŠTA TO ZNAČI

Vesti

UŽIČKE ŠKOLE OČEKUJU ĐAKE: Velika većina učenika, opredelila se za kombinovanu varijantu školovanja, EVO ŠTA TO ZNAČI

Podeli vest

U skladu sa preporukama Kriznog štaba i Ministarstva obrazovanja užičke osnovne i srednje škole sa više od 10.000 učenika i oko 1.300 nastavnika spremno je za početak školske godine

Prema rečima Ratka Trmčića, gradskog većnika za društvene delatnosti, preostalo je samo da se tokom vikenda sprovede dezinfekcija školskih objekata zašta je sredstva obezbedio Grad Užice.

- Svi direktori užičkih osnovnih i srednjih škola pažljivo su razradili uputstva koja su dobijena od Ministarstva prosvete. Časovi će trajati pola sata, a obaveza je da se odeljenja u osnovnim školama podele na pola, odnosno, da u jednoj grupi ne bude više od 15 učenika.

Tako će u septembru učenici od prvog do četvrtog razreda biti podeljeni na grupe i svi će ići pre podne u školu. Učenici od petog do osmog razreda za početak će raditi po kombinovanom sistemu.

Odeljenja će biti podeljena u dve grupe, pa će u prvoj sedmici školske godine prva grupa u školu ići u ponedeljak, sredu i petak, a druga grupa u četvrtak i utorak. Naredne sedmice grupe će se rotirati. Obaveza je da svaki učenik izmeri temperaturu kod kuće pre nego što krene u školu.

Foto: Z.G.

Užička gimnazija

Na području grada Užica samo se oko tri do četiri procenta učenika, zavisno od škole, izjasnilo za isključivo praćenje onlajn nastave – rekao je Trmčić i dodao da je lokalna samouprava obezbedila maske za sve prosvetne radnike i 70 procentni alkohol za dezinfekciju prostora četiri puta dnevno, u toku dva velika odmora i posle završene nastave u prvoj i drugoj smeni.

Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije, rekao je da će u ovoj školi školska godina početi primenjujući kombinovanu varijantu rada.

- To znači da će odeljenja biti podeljena na dve grupe pa će jedna grupa u školu ići jedne sedmice, a druga grupa radiće na daljinu od kuće. Naredne sedmice, druga grupa ide u školu, a prva radi od kuće – rekao je Simović i dodao da su užičke srednje stručne škole, gde se izvode vežbe i praksa, takođe pripremljen, kao i to da neće biti kabinetske nastave, već će odeljenje će biti u istoj učionici, samo će se nastavnici menjati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set