• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Subotičke.rs

08.10.2021

13:27

LAV POJEO LAVIĆE IZ ZOO VRTA?! Sudbina četiri lavića uzburkala javnost, njihovi leševi NIKAD NISU PRONAĐENI!

subotičke.rs

Vesti

LAV POJEO LAVIĆE IZ ZOO VRTA?! Sudbina četiri lavića uzburkala javnost, njihovi leševi NIKAD NISU PRONAĐENI!

Podeli vest

​Iznenadna smrt četiri lavića u Zoo vrtu na Paliću potresla je javnost i pokrenula brojne spekulacije

Direktor Zoo vrta smenjen je ubrzo posle toga, a novi v.d. direktora Sonja Mandić do detalja je ispričala sudbinu nesrećnih lavića, kao i to da njihovi leševi nikada nisu pronađeni. Podsetimo, pretpostavljalo se da je mužjak pojeo mladunce, nakon što su, odlukom veterinara i tadašnjeg direktora, ipak vraćeni u čopor.

Lavići su se omacili 16. jula ove godne, drugog dana od dolaska na svet 18. jula ujutro, nisu pronađeni u kavezu. Pretpostavlja se da je mužjak pojeo laviće, kako je portal Subotičke.rs objavio ranje.

Prema zvaničnim informacijama Zoološkog vrta, lavica Kiara 16. jula na svet je donela petoro lavića, od koji je jedno bilo mrtvorođeno.

Novopostavljena direktorica potvrdila je nezvaničnu informaciju da su lavići iznošeni radi prihrane.

“U jednom trenutku zaposleni su uspeli da odvoje odrasle lavove, ušli su u volijeru i proverili laviće. Mišljenje radnika je bilo da su lavići slabo vitalni i da lavica nema dovoljno mleka, dohranili su ih mlečnom formulom i vratili u unutrašnji objekat”, navedeno je u pisanom odgovoru novopostavljene direktorke koji je jutros potvrđen i u direktnom razgovoru u prostorijama uprave Zoološkog vrta.

Odlučili da ih ne razdvajaju od majke

“U zoološkom vrtu ne postoji drugi prostor u kojem mogu da se bezbedno zbrinu mladi lavovi koje čopor odbaci. Imajući u vidu sve napred navedene činjenice, direktor je, nakon konsultacije sa veterinarom, doneo odluku da se lavići ne odvajaju od majke, pa su zbog toga smešteni u objekat”, navedeno je u odgovru direktorice Mandić koja nam je u razgovoru rekla da, koliko joj je poznato, prvog dana, kada su mladunci došli na svet, nije bilo znakova da ih čopor odbacuje.

“Naredog dana, 18. jula, ni leš mrtvorođenog lavića, a ni tela četvoro lavića koji su prethodnog dana bili živi nismo zatekli u volijeri ni u objektu. Čopor ih je odbacio”, navedeno je u saopštenju. 

Nadležna inspekcija u Zoološkom vrtu utvrđuje činjenice u vezi sa lavićima i ostalim životinjama koje su uginule u Zoološkom vrtu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale BGD

pre 2 godine

Kakva glupost cime se bave ljudi u Srbiji... pa sta je trebao da strazri pored njih!

Pera

pre 2 godine

lavici su prodati jer je opste poznato da lavovi nisu kanibali .. mogu da ubiju ali nece da pojedu svoju vrstu cak i dak umiru od gladi ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set