• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

20.11.2021

16:19

STISNI KOČNICU, A NE GAS! Povodom Svetskog dana žratvama saobraćajnih nezgoda, ODRŽANO VAŽNO PREDAVANJE

S.G.

Vesti

STISNI KOČNICU, A NE GAS! Povodom Svetskog dana žratvama saobraćajnih nezgoda, ODRŽANO VAŽNO PREDAVANJE

Podeli vest

Povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda u Ekonomskoj školi “Stana Milanović” u Šapcu održana su predavanja maturantima ove škole

„Još uvek vozim ali ne hodam“, naziv je jednog od njih čiji je autor Slaviša Savić iz Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga. Svoja iskustva kada je još kao srednjoškolac doživeo saobraćajnu nesreću i ostao prikovan za kolica, sa maturantima Ekonomske škole podelio je Slaviša Savić.

On je i autor predavanja koje je deo aktivnosti Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca u cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju mladih.

Foto: S.G.

 

– Predavanje je zasnovano na ličnom iskustvu koje želim da prenesem ovim mladim ljudima. Da im ukažem na važnost bezbedne vožnje, poštovanje propisa uz poruku „Stisni kočnicu a ne gas“ – istakao je Savić.

Statistika o broju saobraćajnih nezgoda u prošloj i ovoj godini bolja je u odnosu na raniji period.

Foto: S.G.

 

- Ipak, osam nastradalih lica na području policijske uprave u Šapcu od početka godine, ukazuju na potrebu ovakvih edukativnih predavanja, akcija i aktivnosti- navela je Кatarina Tadić ispred Saveta za bezbednost saobraćaja Šapca.

Svetski dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda je obeležava se u Republici Srbiji od 2007. godine svakog 21. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set