• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

03.01.2022

14:26

SVET IZ MAŠTE JASMINA STVARA OD STIROPORA! Spojila je lepo sa korisnim i umetnički dar PRETVORILA U UNOSAN BIZNIS (VIDEO)

N.B.

Vesti

SVET IZ MAŠTE JASMINA STVARA OD STIROPORA! Spojila je lepo sa korisnim i umetnički dar PRETVORILA U UNOSAN BIZNIS (VIDEO)

Podeli vest

Umetnički dar i ljubav prema slikarstvu Jasmina Đurić iz Donjih Petrovaca kod Rume uspešno je pretvorila u pravljenje i oslikavanje figura od stiropora!

-  Iako sam završila prirodno-matematički smer Gimnazije u Rumi od malih nogu sam pokazivala sklonost ka likovnoj umetnosti, uvek nešto crtala i bojila. To je do izražaja došlo pre desetak godina, kada sam uz pomoć prijateljice koja se tim bavi i sama počela da izrađujem i oslikavam figure od stiropora, priča za "Informer" ova mlada žena, koja je spojivši lepo sa korisnim, ljubav pretvorila u zanimanje koje znatno doprinosi kućnom budžetu.

Do oslikanog omiljenog junaka iz filmova za decu put je dugačak i traje i po deset sati, koliko Jasmini treba da najpre, improvizovanom alatkom, izreže konture iz table stiropora. Zatim sledi crtanje, pa oslikavanje akrilnim bojama.

- Ovaj me rad neverovatno smiruje i sve faze radim sa uživanjem i posvećenošću. Obično, kada poradim kućne poslove, ispratim devetogodišnjeg sina Nikolu u školu ili ga uveče stavim na spavanje, tada teče moje vreme. Dešava se da zoru dočekam umazana bojama, kaže Jasmina, željno iščekujući svoj atelje u novoj kući.

Foto: N.B.

 

Do tada radi u spavaćoj sobi, u kojoj ima svoj radni kutak, mali sto pretrpan bojama i olovkama i tabure, koji joj služi kao podloga za rad.

-Bilo je teško u početku probiti se na tržište, ali kvalitet i povoljna cena uticali su da preko društvenih mreža imam toliko porudžbina da neke moram i odbiti! Uglavnom, kupci moje figure naručuju za dečije rođenane, krštenja i slavlja, a doba korone i izolacije meni je išlo na ruku, pošto deca više vremena provode kod kuće, pa se pojavljuju i veće potrebe za uređenjem enterijera i dečijih soba.

Oslikane figure Jasmina pažljivo pakuje da se ne bi oštetile prilikom transporta, pa brzom poštom šalje u Kanadu, Švajcarsku ili Francusku iz koje je nedavno imala porudžbinu Bambija i družine iz Diznijevih filmova.

No, pored biznisa ova mlada žena nije zapostavila humanitarni rad, te je svoje figure od stiropora poklanjala Domu zdravlja u Rumi, kao i Pravoslavnim crkvama u okolnim mestima, a želja joj je da poseti Dečije selo u Kamenici i obraduje mališane bez roditelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Coyote Nervosius

pre 2 godine

Sve je to jako lepo, ali je narušila zakon o zaštiti intelektualne svojine. Naročito ako date figure dalje preprodaje. Može da ih pravi isključivo za svoje lične potrebe.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set