• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

13.01.2022

15:26

VELIKA ČAST ZA SRPSKU ATINU! Novi Sad od danas živi kao Evropska prestonica kulture!

S.K.

Vesti

VELIKA ČAST ZA SRPSKU ATINU! Novi Sad od danas živi kao Evropska prestonica kulture!

Podeli vest

Nizom manifestacija večeras će Novi Sad i zvanično početi da živi kao Evropska prestonica kulture. Iako je prvobitno planirano da se ta prestižna titula obeleži čak sa 40 koncerta, zbog epidimiološke situacije izazvane omikron sojem korona virusa, svedeno je na manje od polovine od planiranog broja.

Centralni događaj svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture zakazan je za večeras , u 20 sati i 22 minuta, kada će biti izvedena predstava "Zeniteum 2022; reditelja Dragana Živadinova, koja će kroz umetnost slaviti velika imena srpske nauke - Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića. Događaj će se odvijati ispred grade Banovine, u centru grada.

Svečano otvaranje obeležiće i velika nesvakidašnja izložba "Vreme i vaseljena” u holu Studija M od 18 sati, kao i koncerti na nekoliko lokacija u gradu.

- Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija "Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja – naveli su organizatori.

Stroga kontrola epidemioloških mera 

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerata, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata. U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, danas su obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje i to u centru Novog Sada, na Trgu Slobode od 12 do 23 sati, kao i prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar cara Lazara 67) takođe od 12 do 23 sati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set