• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2022

09:10

OBJAVLJENA DUOGORČNA PROGNOZA ZA SRBIJU! Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu!

Rina

Vesti

OBJAVLJENA DUOGORČNA PROGNOZA ZA SRBIJU! Evo kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu!

Podeli vest

U Srbiji je poslednjih dana bilo pretežno sunčano sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka za ovo doba godine, a prognostičar Marko Čubrilo najavljuje da se već u petak očekuje novo, izraženije naoblačenje i zahlađenje, uz povremenu pojavu snežnih padavina

Kako se najavljuje u prognozi, sredinom sedmice biće suvo i umereno hladno, dok će u toku noći biti i jakih mrazeva. 

Jutarnji minimumi od -7 do -1, na snegom pokrivenim planinama ponegde i oko -12 stepeni Celzijusa. Dnevni maksimum od 2 do 6 stepeni, a u mestima gde će se magla ponovo duže zadržavati oko -1 stepen Celzijusa.

Foto: Toppress

„U četvrtak ispred novog, hladnog, fronta koji će se ka nama spuštati po istočnoj periferiji jakog anticiklona sa centrom nad Velikom Britanijom ponovo malo toplije uz jugozapadni vetar i dnevni maksimum od +3 na krajnjem severu do oko +12 na jugu i jugozapadu regiona“, naveo je Čubrilo na Fejsbuku.

Sredinom dana i posle podne prvo na severu, a u toku noći ka petku i nad ostalim predelima očekuje se naoblačenje uz okretanje vetra na jak severni, padavine i zahlađenje.

„Za sada deluje da će u nizijama to uglavnom biti kiša ili prolazan sneg koji neće usloviti formiranje konkretnog snežnog pokrivača, dok bi planine, posebno u BiH, Crnoj Gori i Srbiji dobile prolazan ali konkretniji sneg“, dodao je Čubrilo.

Vreme tokom vikenda

U petak i subotu promenljivo oblačno, vetrovito i umereno hladno uz povremenu pojavu snežnih padavina. U petak bi one češće bile na planinskom jugu i jugoistoku regiona, dok bi ih u subotu moglo lokalno biti i nad ostalim predelima, ali taj deo razvoja vremena još nije sasvim siguran i zavisiće od tačnog položaja grebena anticiklona koji će uslovljavati količinu i ugao upada hladnog vazduha, ukazao je Čubrilo, inače profesor geografije.

Kako navodi, tih dana će jutarnji mrazevi biti još jači, te će ponegde na planinama biti i ispod -15 stepeni Celzijusa, dok će se u nizijama kretati od -9 do -3 stepena Celzijusa, a dnevni maksimumi verovatno od 0 do +5 stepeni Celzijusa.

Oko 25. januara moguće je još jedno prolazno naoblačenje uz padavine, navodi Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set