• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Objektiv

08.02.2022

19:41

SVETSKE SILE SU 1976. SKLOPILE TAJNI SPORAZUM! Jugoslavija je razbijena planom od 11 tačaka, jedna je POSEBNO ZASTRAŠUJUĆA!

Ilustracija

Vesti

SVETSKE SILE SU 1976. SKLOPILE TAJNI SPORAZUM! Jugoslavija je razbijena planom od 11 tačaka, jedna je POSEBNO ZASTRAŠUJUĆA!

Podeli vest

Smilja Avramov je detaljno objasnila na koji je način došla do podataka o tajnom sporazumu

Sjedinjene Američke Države, Nemačka i Vatikan sklopili su 1976. tajni sporazum u kojem je kao jedan od glavnih ciljeva naznačeno totalno razbijanje Jugoslavije.

Ovaj plan sklopljen je pod uticajem Trilateralne komisije, u to vreme tek nastajućeg tajnog društva, a prema ideji američkog tajkuna Dejvida Rokfelera i priznatog geopolitičara Zbignjeva Bžežinskog o postojanju globalne vlade koja upravlja svetom iz jednog centra moći.

Postojanje ovog sporazuma razotkrila je još 2014. uvažena srpska profesorka međunarodnog prava dr Smilja Avramov, koja se prva u našoj zemlji interesovala za problematiku tajnih društava. Prema sopstvenom priznanju, ona je bila u prilici da se sedamdesetih godina detaljno upozna sa organizacijom Trilateralne komisije, o čemu je napisala knjigu koja potpuno demistifikuje ovu tajnu organizaciju. U toj knjizi ona je obelodanila postojanje tajnog spisa o rušenju Jugoslavije.

– Sklopljen je tajni sporazum između Vatikana, SAD i Nemačke sa 11 tačaka. To se desilo 1976, još za života Josipa Broza. On je o ovom sporazumu bio obavešten, jer je naša obaveštajna služba to dobro pratila. Jedna od tih 11 tačaka bila je potpuno razaranje Jugoslavije. To je zapravo bila podtačka jedne od glavnih teza tog sporazuma, a to je federalizovanje sveta. Oni sada smatraju da su tu ideju ostvarili u Jugoslaviji, ali idu dalje ka razaranju Srbije – rekla je Avramov 2014. na konferenciji koja se bavila globalnim uticajem tajnih društava.

Foto: printscreen

Srbija će jako dugo čekati

Ona je tom prilikom detaljno objasnila na koji je način došla do ovih podataka.

– Kako sam u to vreme bila predsednica Svetskog udruženja za međunarodno pravo, vrata svih biblioteka u SAD bila su mi otvorena. Omogućeno mi je bilo da dođem u kontakt sa literaturom i detaljno sam proučila istorijat Trilaterale kao tajne organizacije. Kad sam došla u kontakt sa tim svetom, prilično me je zaprepastilo to što su mi rekli da nekog posebnog interesa za ovaj deo sveta nemaju, ali da će Srbija još jako dugo čekati da se popne u svetskim političkim odnosima – navela je cenjena profesorka.

Izbacivanje pravoslavlja

Čitajući spise u kojima se otkriva postojanje sporazuma o razaranju SFRJ, Avramov je istakla da ju je jedna tačka tog akta posebno uznemirila.

Kad sam čitala taj sporazum, jedna od tačaka koja me je veoma pogodila bila je totalno uništenje pravoslavlja. Tu je pisalo da pravoslavlje kao religija mora biti sasvim izbačeno iz svetske komunikacije, jer je to jedini homogenizirajući momenat pravoslavnih zemalja koji ima političke dimenzije. To podrazumeva i uništenje pravoslavlja, ali i prodor u pravoslavnu crkvu ulaganjem velikih para da bi se pridobili pojedini rukovodioci kako bi se uništila srž pravoslavne teologije – naglasila je ona.

Cilj se mora izvršiti

Profesorka je tada skrenula pažnju i na podlost koja je, kako je tvrdila, glavna karakteristika Trilaterale, pošto raspolaže ogromnim novcem kojim ostvaruje svoj uticaj na globalnom planu.

Velika je greška da se Trilateralna komisija mistifikuje. Oni su beskrupulozni u sprovođenju svog plana i tu ne treba imati nikakvih iluzija. Ono što postave kao cilj to se kad-tad mora izvršiti. Raspolažu beskrajnim finansijskim sredstvima. U novije vreme, iako je Vatikan u početku bio žestoko protiv Trilaterale i drugih sličnih tajnih organizacija, uspeli su da dođu do kompromisa i sa Svetom stolicom – zaključila je dr Avramov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mali

pre 2 godine

Svetske sile su isto pisale Memorandum SANU 1986g i onda su one pisale i drugi Memorandum SANU 2011g da se sa medijskom propagandom ispravi šteta od ovoh prvog? Uništi vas ovaj internet ljudi moji?

zora

pre 2 godine

To se upravo dogadja u Crnoj Gori, zato Ameri "cuvaju" Mila tu izdajnicku protuvu koji bi majku prodao.

Milan

pre 2 godine

"ali i prodor u pravoslavnu crkvu ulaganjem velikih para da bi se pridobili pojedini rukovodioci kako bi se uništila srž pravoslavne teologije" Ово ме подсећа на владику Григорија.

Predragm

pre 2 godine

Osnivaci trilaterale u Srbiji su bivsi nacelnik tadasnje bia Kovac i najveci Srpski mason Tahir Hasanovic. Kovac je bio cest gost na pinku jer je Mitrovic clan trilaterale kao i pola Vuciceve vlade pocev od Zorane Mihajlovic dok je Tahir licno izabrao Anu Brnabic. Ruski spijuni se polako otkrivaju i dolazi konacni obracun.

Hag

pre 2 godine

Je su li i amerikanci počinili genocid u srebrenici i poklali svo nesrpsko stanovništvo u manjem BiH entitetu?!

Vrana

pre 2 godine

Videli i osetili smo sve to na sopstvenoj kozi, mi starija generacije se secamo svega jos dobro. Njima ili nashim neprijateljima je Pravoslavlje veliki trn u njihovim ocima. Nece im dragi Bog dati da nas uniste.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set