• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina/Informer

08.02.2022

20:00

KORONA IH NIJE SPREČILA, SVEŠTENIK SINIŠA NIKITOVIĆ I PRIJATELJI BRINU O 200 PORODICA, DELE HARANU, GRADE KUĆE... Imaju po(r)uku i za nas...

RINA

Vesti

KORONA IH NIJE SPREČILA, SVEŠTENIK SINIŠA NIKITOVIĆ I PRIJATELJI BRINU O 200 PORODICA, DELE HARANU, GRADE KUĆE... Imaju po(r)uku i za nas...

Podeli vest

Da društvene mreže mogu da budu itekako korisne najbolje dokazuje viber grupa Dobri Samarjanin iz Ivanjice koja je osnovna pre tačno šest godina i za to vreme nahranila je, obukla, ali i pod siguran krov nad glavom uselila na stotine ljud

Grupu je pokrenuo sveštenik Siniša Nikitović koji je pomalo zaboravljenu humanost stavio na prvo mesto i tako uspeo da pokrene i mnoge druge da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise, poručujući samo jedno - niste sami!


- Od jedne male skupine ljudi izrasli smo u grupu za koju su mnogi čuli, a ono što najbolje govori o nama jeste mnogo uspešnih akcija u proteklih pet godina. Meni, kao svešteniku, je bila misija da svima koji su u toj grupi, usadim u srca težnju prema milosrđu jer upravo jedino u milosrđu ne bi trebalo da imamo granicu - izjavio je za RINU ovaj humani čovek.


Nisu stali ni u vreme epidemije korona virusa, već su baš tada radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara, kao i malom Dragoslavu koga je upoznala cela Srbija, obezbedili su krov nad glavom i na tome neće stati.


- Širite ljubav i dobra dela, jer dobro se uvek dobrim vrati. Ništa mi nije teško kada je reč o mom narodu. Sve ću učiniti da žive bolje. Sveštenik mora da brine o svom narodu, da vodi računa od čega će oni da žive. Ja sam taj koji u takvim situacijama treba da zaštiti narod, i evo to nam je uspelo - kaže Siniša.


Zbog svojih dobrih dela poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je dobio i nagradu opštine Ivanjica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set