• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.03.2022

09:00

SRBIJA IMA SKRIVENA BLAGA! DOŽIVITE ODMOR ZLATA VREDAN - POSETITE ZLATAR! Svežina jutra, pogled na proleće, priroda, sve to na jednom mestu!

Miloš Karaklić

Vesti

SRBIJA IMA SKRIVENA BLAGA! DOŽIVITE ODMOR ZLATA VREDAN - POSETITE ZLATAR! Svežina jutra, pogled na proleće, priroda, sve to na jednom mestu!

Podeli vest

Prvi dah proleća, šumski velnes, priroda i nestvarni pogledi - sve to možete naći u Srbiji na planini Zlatar koja je prava destinacija za vaš odmor ovog proleća

U susret predstojećem Sajmu turizma, Turistička organizacija Srbije toplo preporučuje da prve sunčane dane ovog proleća provedete upravo na pomenutoj planinskoj lepotici.

Ako ste se uželeli nestvarnih boja, sunca, svežeg planinskog vazduha, Zlatar je prava preprouka za vas. 

Na ovoj planinskoj lepotici, kažu stručnjaci, najbolji je odnos sunca i snega na godišnjem nivou. Čak 265 sunčanih i oko 100 snežnih dana u godini možete očekivati baš ovde.

Foto: Vladimir Živanović

Zlatarsko jezero, pecaroš

Dakle, ovo srpsko blago možete posetiti u bilo koje doba godine i sigurno se nećete pokajati. Svež planinski vazduh koji dolazi sa visine od 1.500 metara opiće svakog ljubitelja prirode i izmamiti mu osmeh na lice.

Najviši vrh Zlatara je Golo brdo koje dostiže nadmorsku visinu od čak 1.627 metara, a šum reka koje ga okružuju čini nestvaran ambijent za potpuni odmor tela.

Ono što je veoma bitno, aktivan odmor na ovoj lepotici možete da doživite na svim njenim padinama. 

Domaćini sa Zlatara su veoma srdačni, a njih ćete sretati na svakom koraku. Hrana iz ovog kraja je nadaleko čuvena širom Evrope, a sve su to činjenice koje će vas jednostavno naterati da se ovde i vratite.

Foto: Miloš Karaklić

Zlatarsko jezero

Kanjoj reke Uvac se nalazi nedaleko od Zlatara. Jedinstven je po svojoj lepoti, a nadaleko čuven po utočištu Beloglavog supa. Dakle, ako planirate izlete sa Zlatara možete u više pravaca, a Uvac je samo jedan od njih.

Bilo da ste mladi, odrasli, u penziji ili zaposleni, Zlatar je mesto za odmor za svakoga i za svaku generaciju. Najmlađi će uživati u laganim avanturama, stariji u šetnji i šumskom detoksu. Oni koji vole da pešače imaju staza na pretek. Ljubitelji pecanja moći će da uživaju na Zlatarskom jezeru.

Doživi ovog proleća odmor zlata vredan - doživi Srbiju, doživi Zlatar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set