• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

02.04.2022

15:23

INOSTRANI OPERATERI I NOVINARI POSETILI DONJE PODUNAVLJE! Srbija je imala šta da im pokaže!

Vesti

INOSTRANI OPERATERI I NOVINARI POSETILI DONJE PODUNAVLJE! Srbija je imala šta da im pokaže!

Podeli vest

Međunarodni sajam turizma održan u Beogradu bio je i zgodna prilika u okviru kojeg su inostrani operateri i novinari bili u prilici da posete najatraktivnije destinacije u oblasti Donjeg Podunavalja

Posetili su Lepenski Vir u Donjem Milanovcu, Golubačku tvrđavu i Srebrno jezero nadomak Velikog Gradišta. Cilj je da se stancima što više približe turističke destinacije iz ovog dela Srbije sa svim svojim lepotama i atrakcijama kako bi postale što prepoznatljivije.

Foto: Olaf&McAteerOffice

 

,, Čuo sam za Lepenski Vir ranije, dolazio sam u Srbiju dosta puta ali prvi put sam na Đerdapu i drago mi je da sam naučio dosta novih stvari o čitavoj ovoj oblasti. Veoma zanimljivo je videti film o arheolozima i istraživanjiima iz 60-ih i 70-ih godina i jako mi je dargo što sam saznao štošta što se tiče naše zajedničke istorije jer se to ne odnosi na lokalnu prošlost, već na istoriju čtave Evrope , kaže Mark Kinćes, novinar iz Mađarske.

Bila je ovo prilika da se strani operateri i pripadnici sedme sile detaljnije upoznaju sa lepotama koje nude Đerdap i Dunav.

Foto: Olaf&McAteerOffice

 

,, Ovo je potpuno nešto novo za mene, nisam ni zanao za Lepenski Vir. Znao sam da Dunav ovde protiče i da mnogi ljudi krstare njime, fasciniran sam ovom atrakcijom , mislim na Gvozdenu kapiju. Nisam do sada zano za ovo istorijsko nalazište koje jako lepo predstavljeno, svoje utiske iznosi novinar Austrije, Volfgang Vajtlaner.

Evropska Unija će i dalje nastaviti da podržava projekte u Donjem Podunavlju kroz koje će se obnavaljati kulturno istorijski spomenici kroz koje će se osnaživati kapaciteti privatnog i javnog sektora u turističkom sektoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set