• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

12.04.2022

15:57

UTVRDITI ISTINU O SMRTI MUFTIJE ZUKORLIĆA! Islamska zajednica apeluje za početak istrage (VIDEO)

TV Sandžak

Vesti

UTVRDITI ISTINU O SMRTI MUFTIJE ZUKORLIĆA! Islamska zajednica apeluje za početak istrage (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Mešihata muftija Mevlud Dudić kazao je da Islamska zajednica podržava napore porodice Zukorlić da se otkrije pravi uzrok smrti Muamera Zukorlića

On je nakon sastanka sa Usamom Zukorlićem, kazao da je Islamska zajednica upoznata sa rezultatima analiza koje su rađene u inostranstvu, a na osnovu kojih postoji sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima.

Muftija Dudić je tom prilikom istakao da je porodica Zurkolić obavijestila Islamsku zajednicu o svim detaljima, te da će imati punu podršku Islamske zajednice kako bi se došlo do istine. Ranije danas Tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv NN lica od strane porodice Zukorlić.

- Islamska zajednica daje punu podršku porodici Zukorlić u traženju istine, razotkrivanju istine, kako i na koji način je preselio (preminuo) i ima li elemenata ljudskog faktora. Naša zajednica će biti njima na raspolaganju i učinićemo sve da se do istine dođe. Kao Islamska zajednica tražimo od nadležnih organa da budu profesionalni i da ovaj naš apel, poziv i zahtev, vrlo ozbiljno shvate. Svim ljudima šaljemo apel da se uzdrže, rekao je muftija Dudić za TV Sandžak.

Foto: infomrer

MUFTIJA JE OTROVAN? Usame Zukorlić saopštio šokantna saznanja

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin Muamera Zukorlića, rekao je da je podnošenjem krivične prijave u tužilaštvu započeo process istrage pred državnim organima. On je dodao da je Muamer Zukorlić bio utemeljitelj i višedecenijski predvodnik Islamske zajednice i da je zbog toga o svojim saznanjima razgovarao sa muftijom Mevludom Dudićem.

- Sada nam je u interesu da u potpunosti rasvetlimo pod kojim okolnostima je akademik muftija Zukorlić preselio (preminuo). Želimo potpuno jasnu i nedvosmislenu istinu i na osnovu nje ćemo dalje temeljiti naše delovanje i korake. Ovo što smo mi sproveli kao porodica daje nam za pravo da imamo osnovanu sumnju i dok se to ne rasvetli u potpunosti, onako kako je pravilo, običaj i zakon, mi ćemo stojati pri stavu da imamo isključivo osnovanu sumnju.

Mi smo se kao porodica saglasili, imamo u tome i podršku Islamske zajednice, da apsolutno ni u koga i ni u koji pravac ne upiremo prstom, rekao je Zukorlić za TV Sandžak i dodao da su pred njegovom porodicom izuzetno teški trenuci tokom kojih će se sprovesti istraga smrti Muamera Zukorlića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set