• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

19.04.2022

16:12

SVEČANOST U VARVARINU! Uručeni ključevi stanova za sedam izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske

Opštinska uprava Varvarin

Vesti

SVEČANOST U VARVARINU! Uručeni ključevi stanova za sedam izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Nikola Selaković na svečanosti u Varvarinu uručio je ključeve od 7 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Opštine Varvarin

Sredstva za izgradnju ovih stannova obezbedjena su iz Fonda Regionaln og stambenog programa. Zamenik predsednice Opštine Varvarin Dejan Milanović zahvalio se svima koji su učestvovali u izgradnji ovih stanova, a komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić naglasio  je da je tokom godina u Varvarinu ukupno obezbedjeno 69 stambenih rešenja za izbegla lica.

Izgradnja zgrade sa sedam stanova u Varvarinu počela je pre godinu dana, vrednost investicije je 160.000 evra. 

Foto: Opštinska uprava Varvarin

 

Šezdesetogodišnji Savo Jović iz Novske izbegao je iz Hrvatske u Oluji 1995. godine. Od tada do danas nije imao svoj krov nad glavom.

-Izbeglica sam iz Hrvatske, došao sam tokom akcije Oluja u Srbiju , sa roditeljima, koji su u medjuvremenu umrli. Veoma mi je teško i danas teško živim u smeštaju bez struje i vode.

Ne mogu da vam opišem radost I uzbudjen je što ću konačno imati normalne uslove za život- istakao je Savo Jović, zahvalivši se u ime svih izbeglih porodica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set