• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N

01.05.2022

14:39

DOK ŽENE UŽIVAJU ONI RADE! Dragomir, Tivadar i Saša već 30 godina ovako praznuju Prvomajski uranak (FOTO)

V.N

Vesti

DOK ŽENE UŽIVAJU ONI RADE! Dragomir, Tivadar i Saša već 30 godina ovako praznuju Prvomajski uranak (FOTO)

Podeli vest

Već pune tri decenije, Dragomir Simić, Tivadar Ištvan i Saša Marković od 7 ujutru prvi su na Simićevom salašu i Starom jezeru za Prvomajski uranak, a tu tradiciju neće prekidati nikada, tvrde sva trojica

Njihovoj inicijativi ne bune se žene, pa dok sva trojica peku i rade, nežniji pol uživa.

Nisu posustajali ni u vreme najtežih dana korone, jer se Prvi maj mora praznovati. Ranom zorom ustaju sva trojica, još u 5 ujutru, da bi sve bilo spremno za 7 sati. Tada se kreće put Simićevog salaša ili Starog jezera, zauzima se mesto i peče jagnje, roštilj i hleb, od čega u prirodi nema ništa slađe. Dragomira Simića zatekli smo u društvu gostiju iz Bosne i Hercegovine i Beograda. Na ražnju se okretalo i dimilo jagnje.

Foto: V.N

Tradicija duga 30 godina i dalje se poštuje

- Dok jagnje ne bude ispečeno, pripremili smo roštilj i oko 200 ćevapa. Čekamo još pridošlica, tako da će se okupiti nas tridesetak. Dolazim više od 25 godina na Simićev salaš. Ovde je najlepše, u društvu i prirodi -tvrdi Dragomir.

Foto: V.N

Saša Marković

I Tivadar Ištvan uživa punih trideset godina za Prvi maj na Simićevom salašu u društvu desetak prijatelja i rođaka. Na rešetki za roštilj peklo se meso, a ovaj ruskoselac tvrdi da nema ničeg lepšeg od Prvomajskog uranka.

- Uvek je na meniju roštilj i naravno, rakija. Ćevape, pljeskavice, vratna krmenadla. Imamo goste iz Beča koji su došli da uživaju sa nama.. Ranijih godina nas je bilo više, ali se isto provodimo kao i pre tri decenije. Ni korona nas nije usporila, dolazimo svake godine na Simićev salaš. Deca su nastavila tradiciju i oni uživaju sa nama -kaže Tivadar.

Foto: V.N

Uživanje u prirodi

Izletnici su se okupili i na Starom jezeru, gde poslednjih godina dolazi Saša Marković sa porodicom i prijateljima.

- Nekad smo odlazili na Simićev salaš, a sad smo na Starom jezeru, da promenimo malo ambijent. Predivno je i ovde. Pripremili smo roštilj, od kobasica, ražnjica, slaninice do ćevapa. Oko deset kilograma mesa je za nas desetak odraslih i još kad nam se pridruže deca, nadam se da ćenm biti dovoljno- kroz smeh priča Saša.

Foto: V.N

Zadovoljstvo im da spremaju meso i obroke za društvo

Dragomir, Tivadar i Saša kažu da im je zadovoljstvo da pripremaju meso i obroke za "prvomajsko" društvo, pa su malo dali oduška i svojim ženama i pustili ih da uživaju, bar za praznik.

Foto: V.N

Tivadar Ištvan

- Žene uživaju, a ima i muškaraca koji su previše opušteni -kažu u šali za Informer, dok ih ostavljamo u dobrom raspoloženju i obroku.

Svi izletnici ostaće u prirodi do kasnih popodnevnih i večernjih sati. Sunčano vreme je dobro poslužilo za piknik, pa se odlazak kampera očekuje sa zalaskom sunca, oko 20 časova.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set