• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Gradski.online

06.05.2022

09:10

ŽICOM JOJ VEZAO VRAT I U DŽAKU JE BACIO U ŽBUNJE PORED PUTA! Jadna kuca Vaska se i dalje oporavlja od zadobijenih trauma!

Gradski.online

Vesti

ŽICOM JOJ VEZAO VRAT I U DŽAKU JE BACIO U ŽBUNJE PORED PUTA! Jadna kuca Vaska se i dalje oporavlja od zadobijenih trauma!

Podeli vest

Jednogodišnja ženka pulina Vaska, koja je 23. aprilske večeri pronađena u vezanom džaku sa žicom oko vrata, još uvek se od povreda i trauma oporavlja u jednom novosadskoj veterinarskoj ambulanti

To je potvrdila za portal "Gradski.online" Jelena Ljuboja, predsednica Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke. Ovo udruženje preuzelo je brigu i odgovornost za psa koji je zverski pretučen u predelu glave, a onda vezan i bačen u šiblje kraj puta za Plavu banju. Očigledna je bila namera onog ko je ovo uradio da pas skonča u najgorim mukama.

Foto: Gradski.online

Vaska

Srećom, te večeri sugrađanin Dragoslav Stojkov spasao je Vasku od sigurne smrti. Nakon što je kerušu zbrinuo kikindski veterinar dr Goran Mijalković, Vaska je prebačena u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu:

Foto: Gradski.online

Vaska bačena pored puta

CT snimci su pokazali naprsnuća lobanje što je prouzrokovalo da mozak nateče, pa je Vaska imala neurološke probleme. U međuvremenu, počela je da hoda i da jede. Još uvek je u ambulanti jer je pozitivna na jednu vrstu parazita. U petak bi trebalo da napustu veterinarsku ambulantu i bude smeštena u jednu novosadsku ustanovu koja brine o psima koji su preživeli neki vid traume. Kad se oporavi, pronaći ćemo Vaski novi dom - kaže Jelena Ljuboja.

Foto: Gradski.online

Vaska na rehabilitaciji

Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke postoji već osam godina, a ovo nije prvi put da su preuzeli brigu o zlostavljanom psu iz naše sredine:

- U Kikindi je bilo više slučajeva tog tipa. Naš osnovni cilj jeste da sa ulica sklonimo što veći broj pasa i sprečimo nasilje nad životinjama. Kad smo se upustili u ovu misiju, fokusirali smo se samo na opštinu Čoka. Sad za nas posla ima širom Vojvodine. Gde god je potrebna pomoć, “Lina” i njeni članovi i volonteri tamo su prisutni - priznaje ona.

Foto: Gradski.online

Oporavak namučene kuce

Podsećamo i da su svoja saznanja o ovom zverskom slučaju zlostavljanja životinja sugrađani, veterinar Goran Mijalković i Dragoslav Stojkov, izneli pripadnicima kikindske policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Za zivotinju na dve noge isti tretman. Taj majmun ce slaviti slavu, krstiti se i verovati ali ce se ipak izivljavati na psu. Bog te je video.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set