• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

03.06.2022

14:22

NEMAČKA NEK' SE SNAĐE, NAŠI LEKARI OSTAJU U SRBIJI! Ana je bila jedan od najboljih studenata medicine, a odlučila je da karijeru nastavi u OVOM GRADU

RINA

Vesti

NEMAČKA NEK' SE SNAĐE, NAŠI LEKARI OSTAJU U SRBIJI! Ana je bila jedan od najboljih studenata medicine, a odlučila je da karijeru nastavi u OVOM GRADU

Podeli vest

Ako je suditi po broju mladih lekara koji biraju da ostanu u Srbiji, Nemačka će konačno morati malo da pričeka na naše stručnjake

Pre nekoliko meseci javnost je upoznala dr Đinu Tomašević koja je za specijalizaciju izabrala svoj rodni grad, ali ona nije jedina.

Mlada Čačanka, Ana Grujičić, završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu sa prosečnom ocenom 9,5 i s obzirom na to da je bila jedna od 100 najboljih studenata Medicine u našoj zemlji, mogla je da bira grad i zdravstvenu ustanovu u kojoj će graditi svoju karijeru i specijalizirati. Međutim, ona je izabrala Opštu bolnicu, internu medicinu i Čačak.

Foto: RINA

Ana Grujičić gradi karijeru u čačanskoj bolnici

- Medicina za mene znači ljubav, ispunjenje jednog sna, znači sreću kada dođem na posao. Druga ljubav je moj rodni grad, tako da svojim ličnim uspehom smatram to što sam te dve stvari uspela da spojim na najlepši način. Nikad nisam želela da odem u inostranstvo, na to bih se odlučila jedino da sam baš morala, pa sam iz tog razloga krenula da učim jezike. Međutim, ipak su se stekli odlični uslovi u mojoj zemlji, ostala sam u svom rodnom Čačku na specijalizaciji i na taj način se ispunila moja velika želja - izjavila je za RINU mlada doktorka.

Ana kaže da je sve ovo za nju veliki izazov i očekuje da će timski rad i znanje doprineti da čačanska bolnica krene uzlaznom putanjom kada je zdravstvo te ustanove u pitanju.

- Drago mi je da sam ovde upoznala toliko kvalitetnih mladih ljudi, koji, kao i ja imaju želju da unapredimo i našu bolnicu i da građanima Čačka, te svima koji se leče u našoj ustanovi da im pružimo bolju i negu, preventivu, a i lečenje - kaže ona.

Foto: RINA

Bolnica u Čačku

Nije imala nikakvu dilemu oko odabira specijalizacije, pa dodaje da je njen dan ispunjen i uz  iksusne kolege daje sve od sebe da se usavrši. Mentorka dr Dušica Toljić Šuluburić ističe značaj znanja koje se ponovo vraća u modu i nada se da će mnogi mladi lekari slediti primer ove mlade doktorke.

- Kao Anin mentor, zadovoljstvo je moje da se ovim bavim i pomažem ovoj mladoj ženi da stekne što više praktičnih znanja i da što bolje uplovi u ovu priču medicine koju je izabrala. Kada se setim perioda svojih početaka, kada sam i ja dolazila u ovu bolnicu, moram da kažem da su i tada, pre puno godina bili na snazi neki kriterijumi, koji su podrazumevali dužinu studiranja, visinu proseka, odnosno buirao se kvalitet. Negde u nekom trenutku, to se na žalost izgubilo, da bi pre godinu, dve dana počelo ponovo da se ceni, te mislim da je to način da zadržimo mlade ljude u ovoj zemlji. Inače, Ana je zadovoljstvo za sve u čačanskoj bolnici, nadam se da ima još puno Ana koje će se ovde njoj i pridružiti - zaključila je dr Dušica Toljić Šuluburić, pomoćnik direktora čačanske Opšte bolnice. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set