• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

14.06.2022

17:10

MEKSIKANAC ALBERTO U KIKINDI PRONAŠAO MIR! Kaže voleo bi da se oženi i zauvek ostane ovde (foto)

V.N.

Vesti

MEKSIKANAC ALBERTO U KIKINDI PRONAŠAO MIR! Kaže voleo bi da se oženi i zauvek ostane ovde (foto)

Podeli vest

Alberto Maksimino Uvalje De La Garsa (36), iz Meksika planira da u Kikindi provede ostatak života oženi se, skući i uživa u omiljenoj hrani-bureku, slanini i ćevapima

Alberto kaže da se jednostavno zaljubio u grad na severeoistoku Banata u koji je došao aprila ove godine. Stigao i ne želi da ode. „Kikinda forever“, govori za Informer ovaj Meksikanac vesele naravi, dok žustrim pokretima secka priborom omiljenu mu hranu-slaninu, pljeskavice i ćevape.

- U Kikindu sam došao 20. aprila, skoro pre dva meseca. Radim preko inerneta za jednu meksičku kompaniju. I u Meksiku sam radio isti posao koji ovde obavljam. Tamo sam živeo svoj život, izlazio sa društvom. Prvi put sam došao u Srbiju 2014. godine, kada sam vreme proveo u Pančevu i Beogradu. U Kikindi imam druga i sviđa mi se grad mnogo. Planiram da boravim ovde najmanje 6 meseci, možda i više. Ukoliko bude bilo moguće i sredim sva potrebna dokumenta, voleo bih da u Kikindi živim zauvek- odlučan je Alberto.

Foto: V.N.

 

Miran grad, ljubaznost i dobrota ljudi, klima, ali i hrana, oduševili su novopečenog Kikinđanina, koji ravni Banat nikada ne bi više menjao za rodnu zemlju sombrera, tekile, divnih plaža, kaktusa i marijačija.

Umesto toga, tamburaši, usporen i opušten život, „u laganom ritmu“, opredelili su njegovu budućnost. Za kratko vreme naučio je nekoliko reči srpskog, za ono za šta mu je trenutno najviše potrebno-da naručuje hranu.

-Ljudi su prijateljski raspoloženi, ljubazni. Život ovde je dosta prihvatljiv i u materijalnom smislu, ne treba mnogo novca da se odvaja, kako bi se lepo živelo. Nije mnogo skupo, kad uporedim sa Meksikom.

Sve je usporeno, opušteno, klima je dobra, hrana je veoma ukusna-priča Alberto na engleskom, a potom nastavlja na srpskom.

Foto: V.N.

 

- Najviše volim da jedem pljeskavicu, ćevape, palačinke, karađorđevu šniclu, gulaš, burek sa sirom, mesom, krompirom i šampinjonima, riblju čorbu. Meksička hrana je potpuno drugačija. Mnogo je začinjena, više je masna, a prema mom mišljenju vaša je puno ukusnija. Slanina i jaja su mi omiljeni za doručak, sa pradajzom, krastavcima i kupusom-nabraja potencijalni Banaćanin.

Ovaj tridesetšestogodišnji momak, ostatak života vidi u porodičnom krugu, možda sa nekom kućom u obližnjem selu, u idiličnoj atmosferi.

- Nisam oženjen i nemam decu. Ako bih sreo neku devojku i zavolimo se, voleo bih da se oženim. Možda ću da kupim i neku kuću na selu, to mi je želja -navodi ovaj Meksikanac koji dolazi iz grada Rejnosa Tamaulipas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set