• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

14.06.2022

18:12

ZAJEČAR SE POKLONIO HRABRIM VATROGASCIMA! Uz zahvalnost za spašavanje dečakovog života, očekuje ih novčana nagrada, EVO KOLIKA!

Magnum studio

Vesti

ZAJEČAR SE POKLONIO HRABRIM VATROGASCIMA! Uz zahvalnost za spašavanje dečakovog života, očekuje ih novčana nagrada, EVO KOLIKA!

Podeli vest

Predstavnici Opštinske vlasti u Gradskoj kući u Zaječaru priredili su prijem za dvojicu hrabrih vatrogasaca pripadnika Vatrogasno-spasilačke čete, koji su nakon radnog vremena u ponedeljak posle 20 sati spasli trogodišnjeg dečaka koji je upao u šahtu duboku blizu 4 metara punu vode, nakon što se sa majkom i sestrom vraćao sa Popove plaže

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić izrazio je veliku zahvalnost dvojici mladih momaka u ime svih građana Zaječara, roditelja, porodice na hrabrom i profesionalnom poduhvatu.

- Sreća je u celoj nesreći bila što su se Andrija i Saša, vraćajući se sa posla naišli u pravo vreme na mestu gde je dečak upao u duboku šahtu. Zahvaljujući njihovoj hrabrosti, snalažljivosti i
sposobnosti,uspeli su da ga izvuku, reanimiraju i vrate u život.

Pokazali su profesionalnost, ljudskost i odgovornost i zato im neizmerno hvala na svemu , rekao je prvi čovek Zaječara, Boško Ničić.

Hrabrim vatrogascima sleduje i nagrada od 100.000 dinara 

Andrija Trifunović i Saša Lalić će od Grada Zeječara dobiti novčanu nagradu od po 100.000 dinara čiji će se predlog naći na dnevnom redu prve naredne sednice Grdskog veća u Zaječaru.

Takođe na predlog gradonačelnika Ničića, dvojica hrabrih vatrogasaca biće predloženi i za najviše priznanje grada, nagradu za hrabrost koja će poneti naziv,, Hajduk Veljko Petrović,, a koja će biti ustanovljena na narednoj sednici Skupštine opštine Zaječar.

Vatrogasci spasioci su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što su uspeli da spasu dečaka i što je najvažnije što se mališan oseća dobro. Oni su istakli da im je najveća želja da se što pre vrati igračkama i nastavi bezbrižno detinjstvo.

Foto: Magnum studio

 

Dečaka je danas u Zdravstvenom centru u Zaječaru posetio zamenik gradonačelnika Vladimir Videnović , uverivši se da je zdravstveno sve u redu i da se oseća dobro. Odneo mu je igračke , među kojima se našlo simbolično i vatrogasno vozilo, sa kojim je dečak odmah počeo da se igra.

Inače, hrabrim vatrogascima Zaječara, Andriji Trifunoviću i Saši Laliću, zahvalnost je stigla i od ministra Srpske policije, Aleksandra Vulina, uz napomenu da će za svoj nesebičan, hrabri čin u dramatičnim trenucima spasavanja dečaka, biti adekvatno nagrađeni.

Prijemu u Gradskoj kući u Zaječaru prisustvovali su i general policije Bogoljub Živković načelnik PU Zaječar, Branislav Mitić načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru i starešine hrabrih
vatrogasaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set