• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2022

17:50

ZNATE LI GDE SE NALAZI "SRPSKI KOLORADO"? Ovo su "skrivene" PRIRODNE LEPOTE naše zemlje! Jednostavno morate da ih doživite!

Shutterstock

Vesti

ZNATE LI GDE SE NALAZI "SRPSKI KOLORADO"? Ovo su "skrivene" PRIRODNE LEPOTE naše zemlje! Jednostavno morate da ih doživite!

Podeli vest

Uz podršku brojnih državnih institucija, privrednih subjekata i lokalnih samouprava u Srbiji pokrenut je projekat 3,2,1-SRBIJA čiji je cilj da predstavi domaćim i stranim turistima, sve ono što Srbija sa ponosom može da pokaže, a što je do sada nepravedno zapostavljano i sakrivano

Simbolično, projekat je krenuo sa Krova Srbije, odnosno Stare planine koja je tokom proteklih nekoliko godina doživela turistički procvat. 

Prvi domaćin realizatoru projekta 3,2,1-Srbija bio je SP Resort Stara planina koji je dolaskom Gorana Karadžića na čelo menadžmenta, dospeo među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu. 

Hotelski kompleks na Staroj planini smešten je u jednom od najlepših delova planinskog venca Balkan i ono što ga odlikuje jesu sjajno osoblje, luksuzne sobe, preukusna domaća hrana spremljena od lokalnih namirnica, kao i mnoštvo hotelskih sadržaja.  

Dakle, sve ono što je zaista potrebno za odmor iz snova. Okružen brojnim rečicama, planinskim potocima, četinarskim drvećem i grabovom šumom, na idealnoj visini, Stara planina opravdala je epitet turističkog bisera Srbije. 

Bear Grylls, čuveni svetski avanturista, poznat po izbirljivosti destinacija, takođe je obišao Staru planinu, pa će nakon emisije posvećene našem planinskom biseru biti sasvim jasno kakve skrivene lepote čuva. 

Većina stanovnika Srbije nikada nije ni čula za Oblačinsko jezero, osim onih koji žive u njegovoj neposrednoj blizini, a retki su oni koji su uživo videli Merošinu i čarobno Oblačinsko jezero. Na dvadesetak kilometara od Niša, pored sela Oblačina, nalazi se jedno od najlepših prirodnih jezera u ovom delu Srbije – Oblačinsko jezero. 

Jezero pripada opštini Merošina, prečnika je više od jednog kilometra i ono što ga odlikuje jeste veoma bogat podvodni svet, posebno kada je reč o vrstama ribe. Ovo je idelno mesto za sve one koji žele da oduševe pratioce na društvenim mrežama, jer su selfiji sa ovog mesta potpuno nestvarni, a i labudovi su raspoloženi za poziranje ukoliko ostanete na pristojnoj razdaljini.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

 

Sportsko-rekrativni hotelski kompleks Oblačinsko jezero SP RESORT deluje bajkovito. Smešten među borovima, na samoj obali jezera, hotel izgrađen od prirodnih materijala zadovoljiće i standarde najprobirljivijih. Cene u odnosu na kvalitet usluge i više su nego pristojne i za svaki džep. 

Većina građana Srbije sasvim sigurno nikada nije čula za "srpski Kolorado". Rosomački lonci ili kanjon reke Rosomače deluje nestvarno i veoma živopisno. Da li je moguće da je Srbija u svom okrilju uspela da i od nas koji tu živimo, sakrije ovakve vanserijske prirodne lepote(!?) 

Udaljen tridesetak kilometara od Pirota, u blizini sela Slavinja, reka Rosamača napravila je čudo. Kanjon napravljen od mnoštva slojevitih ivica neodoljivo podseća na kotlove ili lonce po čemu je ovo čarobno mesto i dobilo naziv. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

 

U zavisnosti od toga da li ste do Pirota i do sela Slavinje došli prevozom ili automobilom zavisi i dužina vašeg putovanja do Rosomačkih lonaca. Kada se nađete u selu Slavinje, okrenuti onako kako ste u selo ušli, ulica sa leve strane odvešće vas do reke. Prateći ulicu sve do velike livade, koju morate preći da biste stigli do kanjona, stići ćete do reke čiju je lepotu teško prepričati rečima. Ono što tamo možete doživeti, više liči na filmsku avanturu, nego na obilazak srpskih prirodnih lepota...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set