• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2022

07:00

SRBIJA POKLANJA VAUČERE, NA VAMA JE DA ODABERETE DESTINACIJU! Informer vam otkriva neka od NAJATRAKTIVNIJIH mesta za letovanje

printscreen

Vesti

SRBIJA POKLANJA VAUČERE, NA VAMA JE DA ODABERETE DESTINACIJU! Informer vam otkriva neka od NAJATRAKTIVNIJIH mesta za letovanje

Podeli vest

Pravo na vaučer od države Srbije u iznosu od 15.000 dinara moći će da iskoristi 200.000 građana. Informer vam otkriva neke od najatraktivnijih letnjih destinacija naše zemlje u kojima ćete se osećati kao na moru

Svi građani odnosno njih 100.000 koji su već dobili vaučer od 5.000 dinara dobiće još 10.000 dinara automatski, a ukoliko planirate da letujete u Srbiji, ovo su samo neke od mnogobrojnih destinacija koje nude bogat sadržaj za odmor i rekreaciju.

Foto: Pritscreen/youtube/Turistička ogganizacija Bela Crkva

Belockrvanska jezera

Bela Crkva

Bela Crkva i njena veličanstvena jezera privlače turiste iz celog sveta.

Ovaj gradić u Južnobanatskom okrugu karakterišu jedinstvena priroda i bogato kulturno-istorijsko nasleđe.

Veštačka jezera površine od 150 hektara predstavljaju "bisernu ogrlicu Banata". Šljunkovite i peščane obale, topla i čista voda, uređene plaže pružaju osećaj kao da ste na moru, zbog čega veliki broj posetilaca u Belu Crkvu dolazi tokom letnjih meseci. 

Najposećenija jezera Gradsko i Vračevgajsko bogatog su sadržaja za odmor i rekreaciju. Ovde su plaže uređene, a postoji i uređena i osvetljena pešačka i biciklistička staza idealna za šetnju.

Ko sve ima pravo na vaučere

Pravo na vaučere u iznosu od 15.000 dinara imaju đaci, nezaposleni, penzioneri. Kao i zaposleni građani koji primaju do 70.000 dinara, ratni vojni invalidi. Svi koji su ostvarili pravo na penziju u Srbiji i inostranstvu, korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade, prava na dodatak za pomoć i negu drugom licu, koji to ostvaruju po zakonu o socijalnoj zaštiti i zakonom o PIO.

Vaučere moći da dobiju i ratni i civilni vojni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno. Zatim oni koji imaju pravo na nakanadu za porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u registar gazdinstava.

Foto: Vesna Jović

Srebrno jezero

Srebrno jezero

Srebrno jezero je veštačko jezero na desnoj obali Dunava na području Braničevskog okruga u istočnoj Srbiji.

Zbog netaknute prirode, čiste vode i uređene plaže ovo jezero naziva se i "srpskim morem". Pri ulasku u jezero sa plaže voda je veoma plitka, a dubina se postepeno povećava što pogoduje porodicama sa decom.

Foto: printskrin/jutjub/Turisticka organizacija opštine Kladovo

Kladovska plaža

Kladovo

Plaža na obali Dunava u Kladovu podseća na one u Grčkoj. 

Kladovska plaža u centru grada postala je veoma popularna kako među domaćim turistima, tako i među stranim posetiocima. Pesak, čista voda, restorani na obali učiniće da se osećate kao da ste na nekom od popularnih turističkih letovališta.

Foto: printskrin/jutjub/Jovana Jovic

Sokobanja

Sokobanja

Smeštena je u istoimenoj opštini, koja se nalazi u Zaječarskom okrugu, na 400 metara nadmorske visine. U centru Sokobanje se nalazi čuveno tursko kupatilo, koje ima muzejsku vrednost i nalazi se pod zaštitom države. Na teritoriji Sokobanje nalaze se i izletišta, parkovi i šume, a u njenoj neposrednoj blizini smešteno je i Bovansko jezero.

Foto: printskrin/jutjub

Mitrovac na Tari

Mitrovac na Tari

Mitrovac na Tari udaljen je od Bajine Bašte 26 km i prava je oaza mira za sve obožavaoce prirode. Za ovo mesto kaže se da je najlepši deo Tare, a šuma i planinske livade čine ga idealnim za odmor.

Zbog stabilne klime, čistog vazduha, velikog broja sunčanih sati i ruže vetrova ovde je sagrađeno dečije letovalište, pa je tako ovaj deo planine Tare idealno mesto za celu porodicu. 

Foto: Milos Karaklic

Zlatibor

Zlatibor

 

Zlatibor  je jedan od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Mnogo čistog vazduha, prelepih predela, aktivan odmor prepun lepih uspomena, fotograija i užitaka za sva čula.

Zlatibor je veoma popularna destinacija u Srbiji, ako ne i najposećenija. Mnogi turisti dolaze na Zlatibor zbog provoda, ali i zbog fantastičnih mesta na samoj planini i u okolini.

Zlatibor ima prelepu netaknutu prirodu i postoji mnogo šetačkih i biciklističkih staza za one koji vole malo aktivniji odmor. To je mesto gde nikada nije dosadno, ni leti ni zimi.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set