• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

05.08.2022

11:18

SABOR SE VRAĆA NA STAZU STARE SLAVE! Počela Guča!

Informer

Vesti

SABOR SE VRAĆA NA STAZU STARE SLAVE! Počela Guča!

Podeli vest

Danas je zvanično počeo 61. Dragačevski sabor u Guči! Najveća trubačka manifestacija, koja svake godine okupi na desetine hiljada posetilaca iz Srbije i širom sveta, otvorena je u 11 sati podizanjem saborske zastave u centru varošice

Na najvećem festivalu trube, koji će trajati sve do nedelje, 7. avgusta, nastupiće trubački orkestri Dejana Jevđića, čiji je koncert zakazan za večeras u 22 sata, kao i Dejana Petrović Big benda, koji će nastupiti odmah posle njih od 23 sata. Tu su i orkestri Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, koji će nastupati narednih dana... Posetiocima će se predstaviti i Danica Crnogorčević, a najavljen je i nastup naših velikih estradnih zvezda - Ane Bekute, Snežane Đurišić i Dragice Radosavljević Cakane. Pored dobre zabave i bogatog programa, gosti će uživati u neizostavnom svadbarskom kupusu, jagnjećem i prasećem pečenju...

Program za 5. avgust

11:00 Otvaranje - podizanje saborske zastave
12:30 Otvaranje ulice domaće radinosti, starih i umetničkih zanata
18:00 Takmičenje omladinskih trubačkih orkestara Srbije
20:00 Koncert: Divanhana
22:00 Koncert: Trubački orkestar Dejana Jevđića
23:00 Dejan Petrović Big bend

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora su Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar "Guča" i "Skymusic". Prema rečima Aleksandre Mitrović, v. d. direktora Turističke organizacije Dragačevo, ove godine najveći broj gostiju čine turisti iz Crne Gore i Republike Srpske, ali i drugih gradova Evrope.

- Vlasnici smeštajnih objekata u Guči već mesecima unazad imali su popunjene smeštajne kapacitete. Ove godine, na naše iznenađenje, imamo najavljenih nekoliko grupa turista iz Mađarske. Tradicionalno, očekujemo goste i iz Slovenije, Poljske, Francuske... Sabor se ove godine vraća na stazu stare slave, a naša mala dragačevska varoš preko noći se pretvara u centar sveta, u trubačku prestonicu - rekla je Mitrovićeva.

Prema rečima organizatora, Gučom će ove godine prodefilovati i oko 300 trubača, dok će na finalnom takmičenju učestvovati 18 orkestara. A sjajne vesti su i da će posle više godina, Dragačevo ugostiti i inostrane trubačke orkestre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set