• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

04.10.2022

08:48

ČUDO OD DETETA! Zara (10) iz Zrenjanina osvojila prvo mesto na Svetskom finalu takmičenja u engleskom jeziku

Privatna arhiva

Vesti

ČUDO OD DETETA! Zara (10) iz Zrenjanina osvojila prvo mesto na Svetskom finalu takmičenja u engleskom jeziku

Podeli vest

Ogromnim znanjem ali i verom u sebe, desetogodišnja Zrenjaninka, Zara Zamurović, pobedila je na Svetskom finalu takmičenja u engleskom jeziku, na kojem je učestvovalo 57 hiljada učesnika iz 55 zemalja sveta

Čudo od deteta iz grada na obalama Begeja, nakon preliminarnog takmičenja u kojem je učestvovalo 12,5 hiljada vršnjaka iz celog sveta u njenoj uzrasnoj kategoriji, najpre je izborila rimsko finale među 35 odabranh, a onda uz podršku svojih roditelja i točerke Dunje Antonić, dominatno trijumfovala i osvojila svetsku titulu u konkurenciji Little, mladih nada.

- Veoma sam srećna i zadovoljna, nije bilo teško i sada uživam, vraćamo se iz Italije poručila je Zara, najbolja na svetu u znanju engleskog jezika.

Foto: Privatna arhiva

Zara šampionka

Ponosni mama Jovana i tata Bojan, ističu da Zara, bukvalno od kako je postala svesna sebe, igra igrice na engleskom jeziku, čita sve sa njihovih mobilnih telefona na engleskom i tako dopunjuje svoje osnovno znanje. 

- Ni jednog trena nismo želeli da sputamo njenu želju, ona je bukvalno sama pričala sa telefonom na engleskom, učila reči, fraze, termine i onda je krenula, kao jedna od najmlađih polaznica u školici engleskog - kaže tata Bojan presrećan zbog velikog uspeha svoje ćerke.

Foto: Privatna arhiva

- Bilo je lepo videti Zaru, sa koliko samopouzdanja je otišla u Rim i ušla u finalno takmičenje, za nju je sve to bila samo obična igra - dodaje mama Jovana.

Nakon što je saznala da će se takmičiti u finalu Svetskog prvenstva u engleskom jeziku u Rimu, Zara je svojoj mami Jovani rekla da će biti prvak sveta.

U pratnji svojih roditelja, Zara je na put u Rim krenula automobilom, a to je bila njena želja, jer je htela da osim Trsta, u kojem su prespavali, vidi i uživa u predivnim krajevima Italije.

U osnovnoj školi Đura Jakšić, u rodnom Zrenjaninu, učiteljica Marina Manjenčić i drugari iz četvrtog razreda, pripremaju joj specijalan doček, jer nije mala stvar imati svetskog pravaka u klupi pored.
   
Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, priredio je prijem u Gradskoj kući pred odlazak u Rim, sa namerom da sugrađanki poželi uspešan nastup u finalu u Rimu, a sada će svakako biti upriličen još jedan, kako i dolikuje najboljoj na svetu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CIKA SALE

pre 1 godinu

Mi neznamo da cenimo sami sebe nas narod je najpametniji i najlepsi ali ? smo zlobni i ljubomorni na druge bez potrebe . Prosao sam celu Evropu i video sam mnogo naroda da znamo vise da cenimo sami sebe gde bi nam bijo kraj. Bravo Zara srce dedino pokazi im kosmo daj boze da mi zivis 100 godina i da ti se sve zelje ispune .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set