• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

31.12.2022

12:00

BOG NAS JE POGLEDAO ZAHVALJUJUĆI INFORMERU! Porodica Živančević, Marija i njeno šestoro dece ČEKA NOVU GODINU U NOVOM I TOPLOM DOMU (VIDEO)

printscreen

Vesti

BOG NAS JE POGLEDAO ZAHVALJUJUĆI INFORMERU! Porodica Živančević, Marija i njeno šestoro dece ČEKA NOVU GODINU U NOVOM I TOPLOM DOMU (VIDEO)

Podeli vest

Informer je za samo dva meseca, a zahvaljujući prijateljima, uspeo da samohranoj majci sa šestoro maloletne dece obezbedi siguran i bezbedan krov nad glavom. Marija je sa svojom decom, od kojih je i beba koja sada ima četiri meseca živela u kući bez struje i vode

Informer je ovu akciju pokrenuo u oktobru kada smo prvi put objavili jezive uslove u kojima ova samohrana majka živi sa šestoro maloletne dece. 

Foto: printscreen

 

Marija Živančević (35) i njeno šestoro dece - Aleksandar (17), Nikola (15), Nemanja (13), Magdalena (5), Mihajlo (2) i beba Mladen u to vreme star samo dva meseca, dopbili su novu kuću za samo sedam dana! 

Akciju koju smo uspešno završili za samo dva meseca pokreno je glavni urdenik Informera Dragan J. Vučićević, a ubrzo potom pridružili su nam se: direktorka humanitarne fondacije 'Humana srca' Danijela Vasilijević, predsednik IO SNS Darko Glišić, predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, član Gradskog veća grada Beograda Goran Spasojević i načelnica opštinske socijalne službe Suzana Vasić. 

Svi zajedno obišli smo kuću u kojoj je do tada porodica živela i svi se uverili u činjenicu da je porodica Živančević živela bez elementarnih uslova za život, bez struje i vode i gotovo bez ikakvog nameštaja!

Foto: Informer

 

Za samo sedam dana uspeli smo da im kupimo kuću jer u staroj nije bilo uslova za popravku. Imanje koje smo im kupili, zapravo ima kuću i pomoćne prostorije od kojih smu jednu preuredili u stan u kom će živeti najstariji Marijin sin. 

Predsednik IO SNS Darko Glišić, čovek koji je pomogao brojnim ljudima u nevolji širom Srbije i koji se svojim humanitarnim akcijama nikada ne hvali, poželeo je Mariji i njenoj deci da u novoj kući žive dugo i srećno.

- Informer je pobedio! - rekao je Glišić kada je ušao u novi dom porodice Živančević i dodao:

Foto: Informer

 

Daće Bog, Marija, da ovo bude početak vašeg novog, srećnijeg i lepšeg života. Siguran sam da će sva ova deca porasti u velike i uspešne ljude - rekao je Glišić.

Foto: Informer

 

Zadovoljstvo što smo akciju uspešno završili pokazao je i glavni urdenik Informera Dragan J. Vučićević.

-Neprocenjivo je to kada možete da pomognete samohranoj majci šestoro dece. Nema ničega vrednijeg i lepšeg na svetu od osmeha Aleksandra, Magdalene, malog Mihajla kada su videli svoju novu kuću. Srećan sam što smo ovoj porodici omogući novi život. Živi, zdravi, srećni i uspešni bili - poručio je Vučićević držeći u rukama najmlađeg Mladena koji sada ima četiri meseca.

Predsednice fondacije 'Humana srca' Danijele Vasilijević na dan kada su svi radovi završeni, takođe nije mogla da sakrije zadovoljstvo.

- Presrećna sam što smo još jednoj porodici obezbedili dom dostojan življenja. Marija sa decom sada može normalno da živi. Uslovi u kojima smo ih zatekli bili su jezivi - rekla je Vasilijević.

Foto: Informer

 

Prisećajući se svega što smo uradili objasnila je da smo ovoj porodici obezbedili imanje i kuću sa pomoćnim prostorijama.

- Jedan deo tih pomoćnih prostorija preuredili smo za najstarijeg Marijinog sina, koji ov egodine postaje punoletan. On će tu moći da živi sam i da za koju godinu osnuje svoju porodicu. Izuzetno sam srećna da smo u rekordnom vremenu uradili ovoliko za ovu porodicu. Srce mi je sada na mestu... Majka Marija će sada konačno moći da svojoj deci obezbedi srećan i udoban život. Naša fondacija 'Humana srca' i postoji da bi pomagala ljudima kojima je pomoć najpotrebnija. Hvala Informeru, koji nas je pozvao da učestvujemo u ovoj akciji - rekla je Danijela.

Foto: Informer

 

Informer se posebno zahvaljuje predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću, članu Gradskog veća grada Beograda Goranu Spasojeviću i načelnici opštinske socijalne službe Suzani Vasić, koji su nam pomogli da porodici Živančević u najkraćem mogućem roku obezbedimo krov nad glavom.

 

Pogledajte šta smo postigli akcijom koju smo sa prijateljima pokrenuli. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set