• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Božić

30.12.2022

13:09

MAJKA SLAĐA SAMA BRINE O PETORO DECE! Deda Mraz doneo radost u porodicu Stojanov, stigli novogodišnji paketići (FOTO)

N.B.

Vesti

MAJKA SLAĐA SAMA BRINE O PETORO DECE! Deda Mraz doneo radost u porodicu Stojanov, stigli novogodišnji paketići (FOTO)

Podeli vest

Deda Mraz je danas posetio fruškogorsko selo Bešenovo nadomak Sremske Mitrovice, dom Slađane Stojov, koja sama brine o petoro dece!

U trošnoj kući na ulazu u Bešenovo pod kirijom žive Slađana i njeni mališani- blizanci Andreja i Matija(17), Helena(12), Ana Marija(8) i dvogodišnja Iva.

-Živimo skromno, ali nas to ne ometa da budemo srećni! Sama brinem o svoje petoro dece, stariji dečaci mi mnogo pomažu oko devojčica, dobri su momci i đaci. Andrej uči za varioca, dok je Mateja odličan đak u Ekonomskoj školi i ima velike ambicije, koje ne znam ni sama kako ćemo realizovati u vezi daljeg školovanja. Helena mi dosta pomaže u kućnim poslovima, pošto radim noćne smene u obližnjoj hladnjači, pa kad ujutro stignem umorna, čekaju me obaveze oko dece, priča za Informer.rs Slađana, zahvaljujući se predstavnicima MZ Bešenovo, koji su im danas uručili poklone sa potrepštinama za kuću i slatkišima za mališane.

Foto: N.B.

 

Porodica Stojov živi od 40.000 dinara socijalne pomoći , što je nedovoljno za njihove mesečne potrebe, pa je Slađana primorana da radi u hladnjači ne bi li upotpunila kućni budžet.

- Samo za kiriju i dažbine potrebno nam je oko 20.000 dinara, gde je još hrana za decu, odeća, obuća, knjige, užine… Ali, srećna sam, te su mi deca izuzetno skromna i bez posebnih prohteva.

Zreli su i svesni situacije u kojoj se nalazimo. Mlađi nasleđuju stvari od starijih, dok mi dečaci preko raspusta, ali i ovako, posle nastave, kada su slobodni, rade po selu da zarade koji dinar, kose, cepaju drva, ničeg se ne libe. Celo leto radili su sa majstorima zidarima za dnevnicu. Nešto pomognu meni, nešto sebi za garderobu, ponosno ističe Slađana.

Foto: N.B.

 

Kada naiđu loši dani, deca su joj, kaže, najveća uteha. Teše je rečima: ‘’ Majko, biće bolje, proći će !’’

- Nije, naravno, sve ni kod nas idealno, sama sam u odgajanju dece , ja sam im i otac i majka i dosta sam stroga u vaspitanju, tako prosto mora biti! Bude tu i malih svađa oko izlazaka, deca se bune kada im oduzmem mobilni telefon, ali, moraju da uče, da izvršavaju svoje dnevne obaveze, moraju biti disciplinovani, hoću da od njih sutra postanu dobri ljudi!

Foto: N.B.

 

Mala seoska kuća sa početka prošlog veka zidana od čerpića, nedovoljna je i neuslovna za šestočlanu porodicu Stojov.

Prošle godine Slađana je zakasnila sa prijavom na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće, koji raspisuje Ministarstvo za brigu o selu, no, kako kaže, ove godine će odvojiti više vremena za pronalaženje adekvatne kućice u okolini, a u tome će joj pomoći i MZ Bešenovo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set