• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

30.12.2022

14:49

BOLJA OPREMA VEĆA BEZBEDNOST! Saobraćajnoj policiji stigla nova donacija grada Kikinde (foto)

V.N.

Vesti

BOLJA OPREMA VEĆA BEZBEDNOST! Saobraćajnoj policiji stigla nova donacija grada Kikinde (foto)

Podeli vest

Savet za bezbednost saobraćaja grada Kikinde obezbedio je novu donaciju za Odeljenje saobraćajne policije: kompletan set za uviđaje, čitač tahografa i naočare koje simulariju vožnju u pijanom stanju, pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci u umora

U cilju boljeg rada saobraćajnih policijaca i povećane bezbednosti na putevima, pored donirane opreme, Savet za bezbednost saobraćaja grada Kikinde donirao je ove godine prethodno alkometar I droga test.

U kabinetu gradonačelnika Nikole Lukača primopredaji opreme prisustvovali su načelnik Policijske uprave Pavle Rajkov, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Vladan Tomić i član Gradskog veća Miroslav Dučić.

- Uvek smo zahvalni kada grad vidi i ulaže u naš rad. Nova oprema će omogućiti saobraćajnoj policiji da m prilikom obavljanja uviđaja olakša kompletan rad I da na taj način pružimo bolju bezbednost učesnicima u saobraćaju-rekao je načelnik PU Kikinda Pavle Rajkov.

Foto: V.N.

 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je cilj donacija da se izbegnu neželjeni događaji na putu, jer, kako je rekao, najlakše je reagovati kad se nešto već dogodi.

- Preventive i kontrola u saobraćaju su jako važni, a ono što zajednički rade Savet za bezbednost saobraćaja Kikinde i Policijska uprava je upravo to, da ljudi znaju da postoji oprema kojom može da se spreče neželjeni događaji na putu. Sada će to biti na jednom višem nivou-rekao je Lukač.

Član Gradskog veća Miroslav Dučić dodao je da će uz novu opremu uviđaji biti brže i lakše urađeni.

- Ovo je poslednja akcija S aveta za bezbednost saobraćaja u ovoj godini, a druga za saobraćajnu policiju. Priču u ovoj godini zaokružujemo cifrom od oko miion i 200 hiljada dinara, što se tiče samo saobraćajne policije koja nam na kraju godine prikaže kao svoje potrebe i na osnovu toga trudimo se da im izađemo u susret što više-navodi Dučić.

Foto: V.N.

 

Na području Policijske uprave u Kikindi, od januara do kraja oktobra evidentirano je 356 saobraćajnih nezgoda, što je za šest odsto manje nego u istom periodu prethodne godine.

U saobraćajnim nesrećama u pomenutom periodu poginulo je 11 osoba, odnosno jedna više nego prethodne godine. Vožnja pod dejstvom alkohola najčešći je uzrok saobraćajnih nezgoda u gradu i registrovana je  u 23 odsto slučajeva od ukupnog broja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set