• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

12.01.2023

12:50

SNEG NAPRAVIO KOLAPS NA TERITORIJI IVANJICE! Meštani noć proveli uz sveće, mnoga domaćinstva ostala bez struje (FOTO)

RINA

Vesti

SNEG NAPRAVIO KOLAPS NA TERITORIJI IVANJICE! Meštani noć proveli uz sveće, mnoga domaćinstva ostala bez struje (FOTO)

Podeli vest

Prvi veći sneg je pao, a sa sobom je ponovo doneo brojne probleme. Skoro 2000 ljudi ostalo je bez struje na teritorije opštine Ivanjica, a nadležne ekipe koje su satima na terenu samo delimično su uspele da otklone kvar. Još uvek veliki broj meštana nema normalno snadbevanje elektrilnom energijom. Nisu u pitanju samo sela, već i deo gradskog naselja

- Prema našim informacijama trenutno struje nema 104 domaćinstva. Od juče su naše ekipe na terenu i veliki broj kvarova je saniran, pritekle su kolege iz Raške i Kraljeva. Dolazi i do iskakanja osigurača, ali mi se nadamo da će danas do 15 časova u svim domaćinstvima struja doći, potvrđeno je u EPS-u.

Ovaj problem nije zaobišao ni žitelje Dragačeva. U visinskim krajevima opštine Lučani, zbog nestanka električne energije mnoga domaćinstva veče su provela u mraku.

Foto: RINA

Sneg

- Struje nismo imali skoro 24 sata, od juče kada je pao sneg debljine oko 10 centimetara, vlažni kablovi doveli su do spojeva, pritom i jedna bukva pala je na kablove niskonaponske mreže gde je dovela do prekida snadbevanja. Mi smo bili prinuđeni da noć provedemo uz sveće, kao da je 19. vek. Pitamo se šta će se deseti kada bude napadala veća količina snega, kažu žitelji dragačevskog sela Grab.

Nakon noći provedene bez struje, žitelji koji žive na visinskom tačkama opštine Lučani, konačno su dobili električnu energiju u svojim domaćinstvima.

- Nadležne ekipe opštine Lučani, ali i ED tokom tokom noći i ranih jutarnjih sati, sanirali su sve kvarove prouzrokovane snežnim padavinama. Imali smo probleme u selima Donji i Gornji Dubac, Kaona i Grab, gde je nekoliko desetina domaćinstava bilo u mraku, sada je sve sanirano i sva domaćinstva imaju električnu energiju, kazao je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Iako je najviše snega palo na teritoriji Nove Varoši, na teritoriji te opštine nije došlo do kvarova na elektro mreži i većih problema u funkcionisanju žitelja nije bilo. Svi putevi na gradskom i seoskom području su prohodni, a snadbevanje električnom energijom bez poteškoća.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set