• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/N portal

19.01.2023

22:30

(FOTO+VIDEO) TUŽNA SCENA NA DRINI! Za mnoge najlepši prizor u Srbiji - pred uništenjem

rina

Vesti

(FOTO+VIDEO) TUŽNA SCENA NA DRINI! Za mnoge najlepši prizor u Srbiji - pred uništenjem

Podeli vest

Zbog obilnih padavina vodostaj reke Drine je u porastu i došlo je do plavljenja priobalja kod LJubovije. Pod vodom su mnoge kuće i vikendice, kao i obližnje etno selo...

Voda je već ušla u objekte etno-sela, a slično je i na drugim mestima. Očekuje se da će Drina i dalje da nadolazi i da će, za kratko vreme, njen novo biti takav da će i u priobalju izliv biti povećan za 30 centimetara.

Takođe, i izletište Rača je pod vodom:

 

 

Pored izlivanja kod Ljubovije, Drina preti i da odnese kultni simbol ovog kraja. Naime, visok vodostaj ugrožava kućicu na steni koja se nalazi usred reke, na nekih 2 kilometara od centra Bajine Bašte. 

 

 

Podsetimo, u decembru 2010. godine desila se slična situacija kada je Drina takođe nadošla i odnela kućicu, koja je potom ponovo postavljena na svoje prepoznatljivo mesto. 

Do sada je Drina više puta rušila i odnosila kućicu. Međutim, ona je uvek popravljana ili je podizana nova.

Foto: rina photo

Popularna kućica na steni simbol je ovog dela Srbije od 1969. godine, kada je izgrađena prva kuća na inicijativu grupe bajinobaštanskih dečaka. Materijal je do stene prevožen čamcima i kajacima, veći komadi su spuštani u vodu nekoliko kilometara uzvodno, a zatim su hvatani, izvlačeni iz vode i donošeni na stenu. Tako je počela priča o kućici na steni koja traje dugi niz godina.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

MRACNA STRANA KUCICE NA DRINI "Cuvena" Iren Beker zbog koje je postala poznata ova kucica, krije jednu mracnu tajnu. Ta tajna sam ja , rodjeni brat po ocu Iren Beker. Iren pre udaje je nosila prezime Lakatos i rodjena je Novosadjanka, tek pocetkom devedesetih (i o tome bi se imalo pricati) odlazi sa muzem za Budimpestu. Medjutim pre tog njihovog "ugrozenog" odlaska, sta se izdesavalo. Otac , njen, sto znaci i moj, umire novembra 1978. godine u Backim Vinogradima dok je cuvao svoje najmladje dete, tj mene. Nekom "magijom" bivam nelegalno usvojen 1979 i nestaje moja 1/4 nasledstva. Moja kuca koju je otac kupio za mene u Backim Vinogradima biva prodata od strane Ireninog muza, a pre toga i ako nije bilo ni godinu dana od smrti mog oca, Iren sa drustvom pravi zurke u toj kuci, dok sam ja otet i otudjen nelegalnim usvojenjem u ruke izvesnih ludaka u Budisavi. Naravno moj maternji madjarski jezik sam zaboravio jer mi je bilo zabranjemo kod tih ludaka da pricam njime, koji sam odlicno tad znao sa mojih 5 godina. Negde sam citao da se hvalila kako je ona finasirala da se ta kucica ponovo sagradi, pa vas pitam kao ljude - da li ste svesni cijim parama je to uradjeno i na koji nacin je ona dosla do tih para? Jeste proslo mnogo godina, neko ce reci i da to nisu iste pare, ali zapamtite da sve iz njenih ruku je prokleto pa i ta vasa kucica kojom se toliko hvalite!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set