• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

01.02.2023

09:07

BUM DOSELJENIKA! MALO MESTO U SRBIJI DOŽIVLJAVA PROCVAT! Mnogo je mladih došlo u periodu od dve godine, otkrivaju šta je razlog

printscreen youtube

Vesti

BUM DOSELJENIKA! MALO MESTO U SRBIJI DOŽIVLJAVA PROCVAT! Mnogo je mladih došlo u periodu od dve godine, otkrivaju šta je razlog

Podeli vest

Programom kupovine seoskih kuća, najviše je useljeno u opštini Bačka Palanka, ali se traže i u rubnim delovima Srbije

Bačko Petrovo Selo doživelo je veliki procvat kroz program kupovineseoskih kuća za mlade bračne parove. Godinama je bilo prazno, a sada se za dve godine doselilo 200 žitelja. Ovim programom kuće su deljene u 119 opština, a čak 1.631 kuća dobila je stanare.

Strahinja i Čila Zlatić, agroekonomista i profesorka mađarskog jezika, prijavili su se među prvima za kuću. Između Novog Sada i Bečeja odabrali su Bačko Petrovo Selo. Sredili su je po svom ukusu, a mali Matija će uskoro dobiti i brata.

- Ova kuća mi se baš svidela zbog rasporeda prostorija. Ja sam je prilagodio sebi. Napravio sam mušku sobu, teretanu, da se okupimo i igramo bilijar - kaže Strahinja.

- Blizu nam je Bečej, ni Novi Sad nije tako daleko. Nadam se da će i sinovima biti sve u redu i da će voleti u selu. Puno nam znači i što u selu imamo jaslice, pošto ima puno dece. Tako da je i to super i zbog našeg sina - dodaje Čila.

Prekoputa Zlatića nove komšije, porodica Bagljaš još sređuje kuću.

- Tri meseca smo već ovde. Sada smo dobili kuću od Ministarstva. Imamo planove da držimo i neke životinje i da uradimo baštu. Došli smo iz Bečeja u rodno selo moje supruge - navodi Kristijan Bagljaš.

- Došli smo da živimo sami, da se osamostalimo. Ovde će biti dobro za našu decu, jer u okolini ima puno dece. Tu su i vrtić i škola - dodaje njegova supruga Emeš. Svakodnevno za program dodele seoskih kuća stigne oko 15 prijava.

- Ovo je sada poruka mladim ljudima - slobodno, hrabro, tražite kuće u svom okruženju gde vama odgovara i pokušajte da se osamostaljujete. Sigurno ćete biti srećniji. Vrlo jasno, koliko god bude ovakvih zahteva mladih ljudi širom Srbija država će izdvajati toliko novca - poručuje Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

Najviše kuća useljeno je u opštini Bačka Palanka, ali se traže i u rubnim delovima Srbije, Baču, Srpskoj Crnji, Dimitrovgradu...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set