• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

11.02.2023

10:52

OKO SOKOLOVO STIŽE U SRCE ŠUMADIJE! Kontrolom putem video nadzora Kragujevac rešava problem nepropisnog parkiranja?!

N.R.

Vesti

OKO SOKOLOVO STIŽE U SRCE ŠUMADIJE! Kontrolom putem video nadzora Kragujevac rešava problem nepropisnog parkiranja?!

Podeli vest

Skupština grada Kragujevca odobrila je nabavku sistema za kontrolu i naplatu parkiranja putem video nadzora „oko sokolovo“. Kupovina ovog sistema grad će subvencionisati iz budžeta sa 19.000.000 dinara

Za nabavku dva vozila planirano je 10.500.000 dinara bez PDV-a. Sam sistem za kontrolu trebalo bi da košta 5.500.000 dinara bez PDV-a, dok je za PDA uređaj sa štampačem namenjeno 3.000.000 dinara bez PDV-a.

U obrazoloženju odluke gradske skupštine navodi se da je cilj nabavljanja sistema „oko sokolovo“ podizanje kvaliteta usluga parkiranja i „regulisanje sistema nepropisno parkiranih vozila na teritoriji Grada Kragujevca“.

Foto: N.R.

 

Odluci se na sednici Skupštine protivio odbornik „Alternative“ Slađan Rakić skrećući pažnju da u gradu postoje mnogo veći problemi, nego što je naplata parkiranja.

Odbornica Gordana Todorović (SPS) replicirala je pak da je sistem neophodan Kragujevcu, objašnjavajući da su osim Beograda ovaj sistem uveli Niš, Loznica i Zlatibor.

Foto: N.R.

 

– Za grad ove veličine potrebno je najmanje 20 pauk vozila. Prednost „oka sokolovog“ je što uočava 2.000 automobila u jednom satu, menja 20 kontrolora. Naravno da su rađene studije. Mi imamo 6.200 parking mesta na otvorenim parkiralištima, oko 1.000 parking mesta u zatvorenim parkiralištima i 200 u parking garaži, rekla je Todorović.

Ona je dodala da je Grad Niš, koji ima upola manje parking mesta, pre skoro godinu dana uveo ovaj sistem.

– Sada imaju za 23 odsto  veći broj naplaćenih sati parkiranja u odnosu na isti period pre uvođenja, 157 odsto više  izdatih dnevnih karata, a za četvrtinu je smanjen broj uklonjenih vozila. najveća prednost  je to što je njihova komunalna milicija u 2021. izdala 151 prekršajni nalog, a 2022. – 9.285 prekršajnih naloga, istakla je Todorović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set