• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Ilić

26.02.2023

16:44

(FOTO/VIDEO) Olujno nevreme protutnjalo Zlatiborom, ali ono šta su meštani zatekli posle toga je dobar znak!

B. Ilić

Vesti

(FOTO/VIDEO) Olujno nevreme protutnjalo Zlatiborom, ali ono šta su meštani zatekli posle toga je dobar znak!

Podeli vest

Snažna oluja praćena jakim vetom pogodila je delove Zlatiborskog okruga, od jutros provejava sneg, a trag medveda u Murtenici najavljuje kraj zime.

Tokom protekla dva dana na Zlatboru i Novoj Varoši jak severac nosio je sve pred sobom, a pojedina domaćinstva u planinskim selima ostala su bez električne energije.

Od jutros su se zabeleli zlatiborski visovi, a po najavi meteorologa očekuje se 30 centimetara novog snega. Magistralni put od Užica ka Prijepolju je prohodan, ali se saobraćaj odvija usporeno od Borove Glave do Kokinog Broda.

Foto: B. Ilić

- Tek nas zima očekuje, ceo mart, april, ni u maju nije čudo da u ovim brdima padne sneg. Brine nas vreme sutra, jer počinje Vaskršnji post,  a veruje se kakvo vreme bude prvi dan posta, tako će biti do kraja. Zima je do sada bila baš blaga, ne pamtimo odavno zimu sa manje snega - rekli su žitelji sa Zlatibora.

Gorštaci tvrde da će zima biti još, meterolozi potvrđuju, ali medved najavljuje lepše vreme.

Proteklih dana meštani i lovci na više lokacija primetili su tragove medveda, ali i mečke sa mečićima, koji krstare Zlatarom i Murtenicom.

Činjenica da medvedi u ovo doba godine nisu u zimskom snu, raduje ljubitelje proleća da uskoro stiže lepše vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set