• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2023

08:49

BORBA PUTARA SA SNEŽNIM NANOSIMA PREKO ZLATIBORA TRAJALA SATIMA! Uspeli su da pročiste sve puteve prvog prioriteta, a ovo je najkritičnija tačka u Srbiji

RINA

Vesti

BORBA PUTARA SA SNEŽNIM NANOSIMA PREKO ZLATIBORA TRAJALA SATIMA! Uspeli su da pročiste sve puteve prvog prioriteta, a ovo je najkritičnija tačka u Srbiji

Podeli vest

Iza putra užičkog i zlatiborskog kraja je još jedna besana noć i borba sa snegom koja je trajala satima. Preko 20 teških mašina radilo je na održavanju glavnih saobraćajnica. Takođe, ekipe EMS-a i EDB-a intezivno rade po izuzetno teškim uslovima.

- Pored snega koji je napravio ogromne probleme, imali smo dosta palih stabala na kolovoz koja su prekinula nekoliko putnih pravaca. Pored mašina i putata, na raščišćavanju su radili i meštani sa testerama I traktorima. Sada su putevi prvog prioriteta prohodni i ukinuta je zabrana za teretni saobraćaj. Sada se čiste putevi drugog i trećeg prioriteta - kazao je za RINU Alen Mušanovič iz A.D. Putevi Užice.

Sneg je i ovaj put zadao velike probleme putarima na Goliji, koji su pokušavali da jednu od najkritičnijih deonica preko Odvraćenice održe prohodnom.

- Zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju zatvoren je put Odvraćenica - Preko Brdo koji vodi od Ivanjice ka Novom Pazaru. Mi smo u trećem stepenu anagažovanosti mašina, koje su poslate da pročiste tu deonicu puta, i nadamo se da ukoliko sneg ne bude nastavio da pada od popodne taj deo puta biti prohodan - kazao je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Zbog snažnog nevremena bez električne energije ostala su i domaćinstva na i u okolini Zlatibora.

Ekipe EMS-a i EDB-a intezivno rade po izuzetno teškim uslovima, a povratak električne energije očekuje se u narednim satima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set