• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

15.03.2023

22:48

DRAGAN JE SLEP TRI DECENIJE, ALI JE ČUDO OD DEKE! Bio je padobranac, a i sada uspeva da kosi, okopava, seče drva... A tek kako piše pesme!

rina

Vesti

DRAGAN JE SLEP TRI DECENIJE, ALI JE ČUDO OD DEKE! Bio je padobranac, a i sada uspeva da kosi, okopava, seče drva... A tek kako piše pesme!

Podeli vest

Dragan Popović iz Lunovog sela kod Užica izgubio je vid pre tri decenije, a to ga nije sprečilo da popravlja sve u kući i da osvoji srebrnu medalju na atletskom sportskom nadmetanju u disciplini bacanja diska.

Nastavnik muzičkog u penziji sam seče drva, kosi, okopava, frezira, popravlja belu tehniku, piše, peva i recituje.

- Sve sam popravio što je u kući bilo pokvareno, ništa neispravno ne držim ni dana. Popravljam bojlere, šporete, veš mašine, kačim sanitarije u kupatilu, ni jednu mi nije postavio majstor - priča Dragan.

Foto: rina

Dragan je pravo čudo od čoveka!

Popović je posvećen i pesmi i sa svojim drugom Ilijom Markovićem često nastupa na raznim manifestacijama pevajući srpske izvorne pesme.

- Dragan je ekspert za muziku kao što je ekspert za sve radove koje obavlja u svom domaćinstvu. Nas dvojica često nastupamo i mogu slobodno reći da je muzika važan deo njegovog života, pa se on od harmonike retko i teško odvaja - priča Ilija.

Dragan koristi i moderne tehnologije i kako priča često mu se desi i da zaspi za laptopom.

- Član sam biblioteka za slepe i slabovide i najviše volim klasičnu književnost. Na hiljade knjiga sam pročitao, a volim puno toga i da zapišem, a kao rezultat toga izdao sam petknjiga poezije i proze - kaže Dragan.

Foto: rina

Slep uspeva sve da radi...

Pored pesme, čitanja i popravljanja po kući, Dragan nađe i vremena da se bavi i sportom. Kad je imao jako oštećen vid bio je i padobranac, a kada je potpuno izgubio vid osvojio je srebrnu medalju na atletskom sportskom nadmetanju u disciplini bacanja diska.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set